RIUF 2013: Universităţile de top vin la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
University of Cambridge
University of Cambridge

7 universităţi din top 50 mondial vin în acest week-end la RIUF, the Romanian International University Fair, cel mai mare târg internaţional de universităţi. La Bucureşti pe 19-20 octombrie, la Sala Palatului, tinerii români pot discuta cu reprezentanţii instituţiilor din străinătate despre ce înseamnă să fii student la o facultate renumită.

În plus, alte 70 de universităţi de pe 4 continente (Europa, SUA, Asia şi Australia) vor oferi informaţii despre taxele de şcolarizare, posibilităţi de finanţare, programele disponibile şi procesul de aplicare. Cu o ofertă de mii de programe, destinaţii cu taxe de şcolarizare 0 sau burse de până la 100% din taxa de şcolarizare, vizitatorii îşi vor găsi o ofertă care să li se potrivească.

Universităţi de top prezente la Bucureşti

RIUF este singurul eveniment la care vor veni reprezentanţi ai universităţilor de top din lume, fiind o ocazie unică de a afla cum se desfăşoară procesul de aplicare şi care sunt cele mai importante criterii de admitere. Astfel, pe parcursul celor 2 zile, reprezentanţi de la Harvard, Stanford, Cambridge, King’s College London, Hong Kong University of Science and Technology, University College London şi Imperial College London vor avea sesiuni de prezentare despre ce înseamnă să fii student la o universitate de top din lume.

În plus, participanţii la târg vor avea acces la zeci de standuri ale universităţilor din Marea Britanie, Franţa, Germania, Olanda, Austria şi alte 10 ţări, la standuri ale organizaţiilor care desfăşoară programe de dezvoltare personală şi profesională. De asemenea, vizitatorii vor putea găsi cursuri de limbi străine, reduceri la cărţi de pregătire pentru testele necesare la admiterea în străinătate şi multe altele. Lista completă a expozanţilor poate fi văzută aici.

Pentru a naviga mai uşor prin lista lungă de universităţi, vizitatorii au la dispoziţie o platformă în care să vadă ce universităţi desfăşoară programe din domeniile de interes pentru ei. Astfel, pot veni pregătiţi la eveniment pentru a obţine informaţii personalizate privind aplicaţia lor. Platforma poate fi accesată aici.

Prezentări despre oportunităţile disponibile

La RIUF au loc şi sesiuni de prezentare, menite să-i ajute pe cei ce vor să afle mai multe detalii despre studiul într-o anumită ţară sau la o anumită universitate. În cadrul lor vor fi prezentate informaţii despre diferitele sisteme academice şi particularităţile lor, despre campusurile şi activităţile extra-şcolare pe care universităţile le au pentru studenţi, despre paşii necesari realizării unei aplicaţii la studii în străinătate, dar şi despre oportunităţile de carieră şi modul în care universităţile îşi ajută absolvenţii să aleagă domeniul potrivit.

Aceste sesiuni sunt menite să ofere participanţilor informaţii complete, pe care să le ia în considerare atunci când evaluează programele de studiu şi destinaţiile potrivite pentru ei. Pentru a participa la prezentări, este necesară înscrierea pe site-ul RIUF.

Consiliere gratuită

Vizitatorii târgului pot să participe la sesiuni de consiliere gratuită în carieră şi pentru realizarea aplicaţiei la studii în străinătate. Astfel, pe baza unui test, ei pot afla care sunt domeniile potrivite pentru ei, în funcţie de aptitudinile şi pasiunile lor. Apoi, cu ajutorul consilierilor EDMUNDO, vizitatorii pot găsi programele de studiu din domeniile respective, în ţările de interes pentru ei. În plus, consilierii îi pot sprijini în realizarea unei aplicaţii competitive şi îi pot ajuta cu toate informaţiile necesare până ajung să fie studenţi internaţionali.

Burse în valoare de peste 500.000 de Euro

24 din cele peste 70 de universităţi şi instituţii prezente la RIUF vor oferi burse, al căror cuantum total se ridică la peste 500.000 de Euro. Bursele pornesc de la 1.000 de lire pe an (aproximativ 1.200 de euro) şi pot ajunge chiar la peste 60.000 de dolari (aproximativ 45.000 de euro) pentru un program de MBA în Statele Unite. Lista completă a burselor accesibile la târg poate fi găsită pe site.

Pentru a participa la târg este necesară înscrierea pe site.

Detalii pe www.riuf.ro.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite