Propunere: În localităţile în care rata de incidenţă este mai mică de 3 la mie toţi copiii vor merge la şcoală indiferent de pragul de vaccinare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Calin
FOTO Inquam Photos / George Calin

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, propune ca în localităţile în care rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19 este mai mică de 3 la mie să se renunţe la pragul minim de vaccinare de 60% pentru personalul didactic şi copiii să poată participa fizic la cursuri.

El a declarat luni că în localităţile din mediul rural în care nu sunt cazuri de infectare, dar nici mulţi vaccinaţi, şcolile se vor putea deschide. 

„În măsura în care autorităţile sanitare sunt de acord, voi propune următorul lucru: în localităţile în care rata de incidenţă este mai mică de 3 la mie să se poată renunţa la acest prag minim de vaccinare. În acest fel, am putea da posibilitatea acelor localităţi din mediul rural în care nu sunt infectaţi, dar nici suficient de mulţi vaccinaţi, să poată deschide şcoala cu prezenţă fizică. Atrag atenţia că tocmai în aceste şcoli din mediul rural predarea online este cea mai deficitară”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Întrebat când ar putea intra această măsură în vigoare, ministrul Educaţiei a spus că decizia nu ţine doar de ministerul pe care îl conduce, ci că propunerea trebuie să fie analizată şi de Ministerul Sănătăţii şi apoi de către CNSU.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite