Profesor: Un ecran negru în timpul orelor online e tot abandon şcolar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii din mediul rural sunt primii care abandonează studiile
Elevii din mediul rural sunt primii care abandonează studiile

Profesorul Marcel Bartic a declarat că situaţia elevilor din mediul rural este dramatică. Un sfert din ei abandonează cursurile, acest lucru fiind o consecinţă a faptul că şcoala românească nu răspunde nevoilor elevului.

"Cum să abandoneze un copil de ciclul primar şcoală? Sunt convins că ţine şi de situaţia socială. Sunt părinţi care nu-şi mai permit şcoală româneasca. Şcoala de stat a început să fie foarte scumpă pentru copiii din mediul rural, deşi e gratuită. Faptul că e o industrie paralelă a mediaţiilor spune foarte multe. Şcoala românească e cu totul depăşită de ce ar trebui să ofere copiilor. Problema inechităţii este foarte gravă, o problemă pe care o rezolvăm din pix  prin rapoarte, dar care în realitate nu rezolva nimic", a spus profesorul pentru Digi24.

Marcel Bartic a atras atenţia că şcoala româneasscă devine un lux pe care elevii din rural mai ales nu şi-l mai permit. 

"Trebuie să ai grijă de copiii aceia, să te asiguri că pot veni la coală, că îi putem ajută şi că putem avea măcar condiţii minimale care să nu ii pună în situaţia să scoată bani din buzunar. Cei mai mulţi nu îşi mai permit şcoală românească", a subliniat profesorul.

Cât priveşte cursurile online, organizate în pandemie, ele au avut rezultate dezastruoase: "Noi vorbim doar de cei înregistraţi, care oficial nu au mai participat la cursuri.Mai sunt şi acele ecrane negre, să le punem tot la abandon. Un ecran negru în timpul orelor online e tot abandon şcolar, nu toţi o fac din dezinteres, dar efectiv, şcoală nu răspunde cu nimic nevoilor lor. Dacă punem la socoteală şi ecranele negre s-ar putea să ne speriem şi mai mult. Ar trebui să ne punem un semn serios de întrebare: ce mai face şcoală românească, cu cine, cui predăm?”

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite