Mesajul unei profesoare, după publicarea rezultatelor la Evaluarea Naţională 2021: „Nota de la examen nu trebuie să fie 9 sau 10 ca să-l felicitaţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Astză s-au afişat primele rezultate la Evaluarea Naţională 2021. Au fost 120 de medii de 10, dintre ele, 13 fiind obţinute de elevi din Bucureşti. Profesoara de limba română, Cristina Tunegaru, a transmis un mesaj părinţilor, imediat după publicarea notelor.

Aceasta ăi îndeamnă pe părinţi să aprecieze eforturile copiilor lor, chiar dacă notele obţinute de ei nu au fost 9 sau 10. 

Cristina Tunegaru spune că este o generaţie de elevi care a petrecut 9 ani la şcoală, a avut programe noi, subiecte noi şi s-a pregătit în condiţiile mai puţin plăcute cauzate de pandemie.

„Dacă aveţi un copil care a terminat clasa a VIII-a, trebuie să fiţi mândri. Nota de la examen nu trebuie să fie 9 sau 10 ca să-l felicitaţi. Pentru ei a fost primul examen naţional serios, prima încercare.

Copiii aceştia au trecut prin toate: programe noi, manuale mereu întârziate, subiecte noi de examen, aproape un an şi jumătate în pandemie. Chiar şi gramatica s-a schimbat odată cu generaţia lor. S-au trezit la mijlocul clasei a opta cu noi subiecte de examen. Şi mulţi copii n-au avut suficient timp să se pregătească temeinic. Ei au deschis drumul noilor generaţii, ei ne-au pregătit inclusiv pe noi, profesorii.

Anul acesta am lucrat cu sute de copii prin orele online pe care le-am realizat. A fost o bucurie să îi pot sprijini şi am simţit emoţiile examenului mai mult ca în alţi ani.

Orice notă a obţinut un copil astăzi, fiţi mândri, e o notă muncită", este mesajul profesoarei, postat pe Facebook.

Elevii care, totuşi, nu sunt satisfăcuţi de nota obţinută, pot depune contestaţie în zilele de 29 iunie, între orele 16:00 - 19:00 şi 30 iunie, în intervalul orar 8:00 - 12:00.

Educație



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite