Statele Unite: Barack Obama susţine că are un plan pentru a combate efectele încălzirii globale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele american Barack Obama a anunţat sâmbătă că va propune marţi, în cadrul unui discurs pe care-l va susţine la Washington, un plan de acţiune împotriva încălzirii globale.

Marţi îmi voi prezenta viziunea pentru drumul pe care cred că trebuie să pornim: un plan naţional pentru reducerea poluării cu dioxid de carbon, pregătirea ţării noastre pentru a face faţă impactului încălzirii globale şi lansarea unei iniţiative globale împotriva schimbărilor climatice“, explică preşedintele american într-un videoclip publicat pe site-ul Casei Albe şi pe Youtube.

„Avem nevoie de noi carburanţi şi de agricultori pentru cultivarea plantelor din care pot fi obţinuţi aceşti carburanţi, de ingineri pentru a identifica noi surse de energie şi de companii care să le producă şi să le comercializeze“, a explicat liderul american, citat de agenţia France Presse.

Congresul american a blocat în 2009 un ambiţios proiect de lege asupra energiei şi climei care urmărea reducerea emisiilor de CO2 în SUA, ţară care este cel de-al doilea mare poluator cu gaze cu efect de seră din lume, după China.

După realegerea sa, Barack Obama a afirmat cu mai multe ocazii că are în vedere reluarea acestei iniţiative.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite