Stare de alertă în estul Statelor Unite. Autorităţile se pregătesc de un viscol puternic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O furtună de zăpadă va afecta coasta de est a Statelor Unite la sfârşitul acestei săptămâni, stratul de zăpadă putând atinge vineri şi sâmbătă până la 60 de centimetri înălţime în special în capitala Washington, unde a fost instituită stare de urgenţă, iar serviciile de transport au fost suspendate pentru acest weekend.

„O furtună puternică de zăpadă va afecta parţial estul Statelor Unite de vineri până sâmbătă seara, când vor exista căderi masive de zăpadă, polei, vânt puternic şi inundaţii pe zonele de coastă“, au anunţat serviciile meteorologice, citate de AFP online.

„Ploi intense şi zăpadă măruntă vor crea condiţii care vor pune viaţa în pericol şi vor prezenta ameninţări la adresa persoanelor şi a bunurilor acestora“, a avertizat Serviciul Naţional de Meteorologie (NWS), care a emis o alertă de viscol pentru Washington.

Societatea de transport în comun din capitala Washington (WMATA) a anunţat închiderea liniilor de metrou pentru sfârşitul acestei săptămâni.

Autobuzele nu vor mai circula începând de vineri după-amiaza, în timp ce metroul va funcţiona până vineri noaptea.

Aproximativ cincisprezece state din zona vizată de furtună, numită Jonas, au primit avertismente privind condiţiile meteorologice nefavorabile. Viscolul ar putea genera căderi de zăpadă de până la 60 de centimetri înalţime pe alocuri, în special la Washington şi în oraşele aglomerate cum ar fi Baltimore sau Philadelphia.

Muriel Bowser, primarul din Washington, a decretat stare de urgenţă vineri, explicând că poate accesa resurse federale când va fi nevoie şi anunţând închiderea şcolilor publice.

În statele vecine Virginia şi Maryland a fost de asemenea decretată starea de urgenţă.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite