Numele Trump va fi dat jos de pe un hotel de lux din Washington, după o aprobare a guvernului SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trump International Hotel - Washington DC FOTO: Shutterstock
Trump International Hotel - Washington DC FOTO: Shutterstock

Guvernul SUA va permite companiei fostului preşedinte Donald Trump să vândă drepturile de administrare a unui hotel de lux din Washington unei filiale a Hilton, deschizând calea pentru ca numele Trump să fie dat jos de pe o clădire care a servit drept punct de atracţie în timpul preşedinţiei acestuia, transmite Reuters.

Administraţia Serviciilor Generale din SUA, care acţionează ca proprietar în numele guvernului federal, a declarat că a aprobat acordul dintre Organizaţia Trump şi CGI Merchant Group, o firmă de investiţii din Miami, care intenţionează să administreze clădirea ca hotel Waldorf Astoria.

Situat într-o fostă clădire istorică a poştei, la patru străzi de Casa Albă, Trump International Hotel a servit drept punct de adunare pentru susţinătorii săi şi unii oficiali guvernamentali străini în timpul preşedinţiei lui Donald Trump şi a fost un subiect de conflict pentru criticii care au afirmat că a încălcat legile referitoare la etică.

Compania lui Trump a ajuns la o înţelegere pentru a-şi vinde drepturile asupra administrării proprietăţii pentru suma estimată de 375 de milioane de dolari, ceea ce i-ar putea aduce un profit de 100 de milioane de dolari.

Democraţii din Congres au cerut GSA să anuleze contractul de închiriere înainte ca Trump să îl poată vinde, argumentând că el ar fi oferit o imagine înşelătoare a finanţelor sale atunci când guvernul i-a închiriat proprietatea în 2013, înainte ca acesta să candideze la preşedinţie.

Organizaţia Trump şi CGI Merchant Group nu au răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite