Joe Biden, despre uciderea liderului Hamas: „Este o zi bună pentru Israel, pentru Statele Unite și pentru lume”

0
Publicat:

Președintele american Joe Biden a salutat uciderea liderului Hamas Yahya Sinwar, anunțând că va vorbi „în curând” cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, „pentru a pune capăt odată pentru totdeauna acestui război”.

Joe Biden, președintele SUA FOTO: EPA EFE
Joe Biden, președintele SUA FOTO: EPA EFE

„Aceasta este o zi bună pentru Israel, pentru Statele Unite și pentru lume. Voi vorbi în curând cu prim-ministrul Netanyahu și cu alți lideri israelieni pentru a-i felicita, pentru a discuta despre calea de a-i aduce pe ostatici acasă la familiile lor și pentru a pune capăt odată pentru totdeauna acestui război, care a provocat atâtea distrugeri oamenilor nevinovați”, a declarat Biden. 

Președintele SUA a a adăugat că speră că acum este oportunitatea de a privi spre următorii pași pentru Gaza după moartea lui Sinwar.

„Există acum oportunitatea unei soluții politice care să ofere un viitor mai bun atât israelienilor, cât și palestinienilor. Yahya Sinwar a fost un obstacol insurmontabil în calea realizării tuturor acestor obiective. Acest obstacol nu mai există. Dar mai avem mult de lucru”, a spus Biden.

Totodată, vicepreședinte SUA, Kamala Harris, le-a declarat reporterilor din Milwaukee, Wisconsin, după ce armata israeliană a anunțat că l-a ucis pe șeful Hamas că „s-a făcut dreptate”, potrivit Al Jazeera.

„Sinwar a fost responsabil pentru uciderea a mii de oameni nevinovați, inclusiv a victimelor din 7 octombrie și a ostaticilor uciși în Gaza”, a spus Harris, adăugând că eliminarea liderului Hamas oferă o oportunitate de a pune capăt războiului din Gaza.

„Astăzi pot doar să sper că familiile victimelor Hamas simt un sentiment de ușurare”, a adăugat Kamala Harris.

Armata israeliană a anunțat joi, 17 octombrie, că liderul Hamas Yahya Sinwar a fost ucis în urma unei operațiuni în Fâșia Gaza despre care a spus că a vizat trei militanți. Testele ADN au confirmat moartea acestuia.

„După finalizarea procesului de identificare a cadavrului, se poate confirma că Yahya Sinwar a fost eliminat”, a declarat IDF.

Militant radical, Yahya Sinwar (62 de ani) a fost considerat„ creierul atacurilor teroriste din 7 octombrie 2023 din sudul Israelului”, în care au fost ucise aproximativ 1.200 de persoane, iar alte 250 au fost răpite. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite