Două dintre cele patru persoane lovite de fulger în faţa Casei Albe au murit

0
0
Casa Alba furtuna ploaie fulger FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Dou─â persoane au murit ┼či alte dou─â au fost grav r─ânite dup─â ce au fost lovite de fulger joi sear─â ├«n proximitatea imediat─â a Casei Albe din Washington, a confirmat vineri Poli┼úia local─â pentru AFP.

"Două persoane au fost declarate decedate după ce au fost lovite de fulger în Lafayette Square", la câţiva metri distanţă de gardul aflat în faţa peluzei de la Casa Albă, a precizat Poliţia din Washington.

Victimele sunt un cuplu originar din statul american Wisconsin: James Mueller, ├«n v├órst─â de 76 de ani, ┼či so┼úia lui, Donna Mueller, ├«n v├órst─â de 75 de ani.

Celelalte două persoane lovite de fulger rămân "în stare critică", potrivit Poliţiei americane.

Purt─âtoarea de cuv├ónt de la Casa Alb─â, Karine Jean-Pierre, a transmis condolean┼úe familiilor persoanelor decedate ├«ntr-un comunicat publicat vineri, precum ┼či "rug─âciunile sale pentru cele care lupt─â ├«nc─â pentru vie┼úile lor".

Mai multe fulgere s-au ab─âtut joi sear─â asupra unui parc public aflat la marginea re┼čedin┼úei oficiale a pre┼čedin┼úilor americani, cu c├óteva minute ├«naintea orei locale 19:00 (23:00 GMT).

Fotografiile publicate de pompierii locali arat─â un num─âr mare de vehicule ale serviciilor de urgen┼úe ├«n acel parc cu numero┼či copaci, ├«n timpul unei furtuni care s-a ab─âtut asupra ora┼čului Washington, arat─â agerpres.ro. Probabilitatea de a fi lovit de fulger este de 1 la 1 milion, potrivit datelor publicate de autorit─â┼úile sanitare americane.

"Imediat ce se produce un fulger, trebuie să vă refugiaţi într-un loc sigur. Copacii, bineînţeles, nu sunt locuri sigure", a reamintit purtătorul de cuvânt al Brigăzii de Pompieri din Washington, Vito Maggiolo, pentru presa localăUltima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite