AP: Judecătorul refuză să respingă dosarul de deținere ilegală de arme împotriva fiului lui Biden

0
Publicat:

Hunter Biden va apărea în instanță ca acuzat pentru deținere ilegală de arme, pe 3 iunie.

Hunter Biden. Foto: Getty Images
Hunter Biden. Foto: Getty Images

Un judecător federal din Delaware a refuzat să respingă un dosar de deținere ilegală de arme împotriva fiului președintelui american Hunter Biden, respingând afirmațiile că ar fi vizate câștiguri politice, relatează agenția de știri Associated Press.

Avocații lui Hunter Biden au susținut că dosarul este motivat politic și au susținut că clauza de imunitate conținută în acordul inițial de recunoaștere a vinovăției, care a eșuat însă, este încă în vigoare. Ei au contestat, de asemenea, acuzarea, respectiv numirea consilierului special David Weiss (procurorul din Delaware).

Anterior, un mare juriu din Delaware a confirmat acuzațiile aduse împotriva lui Biden de procurorii americani pentru trei infracțiuni legate de deținerea de arme, potrivit unui document publicat. În special, două infracțiuni se referă la faptul că în 2018, la achiziționarea unui revolver Colt Cobra, a mințit în scris că nu a consumat droguri. Al treilea implică încălcarea unei legi care interzice dependenților de droguri să dețină arme de foc. Hunter Biden va apărea în instanță pentru acuzații legate de deținere ilegală de arme pe 3 iunie.

Pe baza totalității acuzațiilor, Biden ar putea risca până la 25 de ani de închisoare: două capete de acuzare implică o pedeapsă maximă de 10 ani de închisoare și o amendă de 250.000 de dolari, al treilea implică o pedeapsă maximă de 5 ani de închisoare și o amendă de 250.000 de dolari.

Ancheta asupra lui Biden pentru deținere de arme a început în 2018, când s-a știut că el consuma droguri în acea perioadă și deținea un revolver. Legea americană interzice persoanelor care folosesc sau dețin droguri să cumpere sau să dețină arme. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite