Alegeri SUA 2016. Hillary Clinton: „Cursa împotriva lui Bernie Sanders s-a încheiat, voi fi nominalizata partidului meu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidata democrată la preşedinţia americană Hillary Clinton a declarat joi că lupta sa împotriva lui Bernie Sanders, în alegerile primare, s-a încheiat efectiv, scrie BBC News.

"Eu voi fi nominalizata partidului mreu", a declarat Clinton într-un interviu pentru CNN. Cursa "s-a încheiat deja, în fapt. Nu am cum să nu fiu" nominalizată, a apreciat ea.

Sanders este supus unor presiuni să accepte înfrângerea, după ce Donald Trump a devenit prezumtivul candidat al republicanilor.

Însă senatorul din Vermont a promis să continue lupta până la Convenţia Partidului Democrat, în vară.

Fostul secretar de Stat se bucură de un avans confortabil în privinţa numărului de delegaţi.

Ea a mai declarat că miliardarul, presupusul ei oponent în alegerile generale din noiembrie, nu este în măsură să fie preşedintele Statelor Unite.

Fosta Primă Doamnă a evocat în acest sens planul magnatului în domeniul imobiliar de a interzice musulmanilor să intre pe teritoriul Statelor Unite, îndemnul acestuia ca Washingtonul să facă un pas înapoi în NATO şi comentariile negative despre Guvernul Marii Britanii, "cel mai apropiat aliat" al Statelor Unite, a subliniat ea.

Clinton a mai declarat că Trunp este "periculos" şi a aprecuat că nu se poate avea încredere în el situaţii sensibile privind securitatea naţională precum operaţiunea în care a fost eliminat Osama ben Laden.

Ea a vorbit şi despre dispariţia zborului MS804 EgyptAir. Această catastrofă relevă "ameninţarea cu care ne confruntăm din partea grupărilor teroriste", a declarat ea, relatează CNN.

"Ea arată încă o dată nevoia unui leadership american - acel tip de leadership dur, statornic pe care numai America îl poate asigura", a subliniat Clinton.

Avionul care efectua zborul MS804 EgyptAir pe ruta Paris-Cairo şi la bordul căruia se aflau 66 de persoane a dispărut joi dimineaţa de pe ecranele radarelor deasupra Mării Mediterane. Epava aeronavei Airbus A320 a fost găsită în largul Insulei elene Karpathos, au anunţat joi seara compania EgyptAir şi vicepreşedintele egiptean Ahmed Adel.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite