Valeriu Munteanu solicită excluderea Partidului Şor din campania pentru Primăria Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, solicită Guvernului verificarea surselor de finanţare a Fundaţiei Miron Şor. Candidatul PL susţine că fundaţia, care organizează un concert pe 12 mai la Chişinău, cu participarea artiştilor ruşi, ar fi întreţinută cu bani din afara ţării, transmite IPN.

Valeriu Munteanu spune că Fundaţia Miron Şor este omonimă cu Paridul Şor, partid care are un candidat la alegerile locale din Chişinău. Or, Codul Electoral interzice finanţarea unei campanii electorale cu bani dinafara Republcii Moldova, dar şi utilizarea unor personalităţi străine în campanile electorale. Utilizarea lor trebuie să ducă la scoaterea concurentului din cursa electorală.

Candidatul PL mai solicită liderului PDM, Vlad Plahotniuc, şi premierului Pavel Filip, pregătirea urgentă şi remiterea unei note prin care Iosif Kobzon, unul din interpreţii care urmează să evolueze la concertul de pe 12 mai, să fie declarată persona non-grata în Republica Moldova. „Sunt convins că aceasta va contribui la eliminarea unor ameninţări de natură hibridă la adresa statului şi la consolidarea independenţei Republicii Moldova. În caz contrar, veţi fi pe deplin responsabili de subminarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova şi de susţinerea separatismului transnistrean”, spune Valeriu Muneanu.

Candidatul PL la Primărie susţine că Iosif Kobzon face parte din „armata hibridă de propagandă a lui Vladimir Putin”, artistul fiind interzis în toate ţările UE, SUA şi Ucraina.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite