Ex-deputaţii Sîrbu, Zagorodnîi şi Vitiuc au fost plasaţi în arest la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Sergiu Sîrbu, Anatolie Zagorodnîi şi Vladimir Vitiuc au fost plasaţi în arest la domiciliu, prin hotărârea Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana, transmite IPN.

Procuratura Anticorupţie precizează că, pe 31 martie, magistraţii au examinat demersurile privind prelungirea măsurii preventive sub formă de arest preventiv pe un termen de 30 zile în privinţa celor trei ex-deputaţi vizaţi în cadrul dosarelor penale de îmbogăţire ilicită. Judecătorul de instrucţie a dispus plasarea foştilor parlamentari în arest la domiciliu, pe un termen de 30 zile. Procurorii anticorupţie urmează să le conteste cu recurs la Curtea de Apel Chişinău.

În partea ce se referă la fostul deputat Artur Reşetnicov, care se află în arest preventiv, procurorii la fel au înaintat demers pentru prelungirea termenului de arest. Demersul urmează să fie examinat vineri la Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana.

Cinci foşti deputaţi, printre care şi Violeta Ivanov, care se află în arest la domiciliu, au fost reţinuţi pe 2 februarie. Toţi sunt cercetaţi pentru îmbogăţire ilicită, iar cazurile sunt investigate în conexiune cu anchetele penale efectuate pe faptul coruperii unor parlamentari pentru părăsirea fracţiunii din care făceau parte.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite