Preşedinţii Biden şi Macron au discutat despre principalele subiecte de politică externă

0
Publicat:

Președintele american Joe Biden a avut o discuție telefonică, marți, cu omologul său francez, Emmanuel Macron. Cei doi au discutat despre intenția comună de a continua să ofere sprijin Ucrainei pentru apărarea împotriva Rusiei.

FOTO Getty Images
FOTO Getty Images

Cei doi lideri au vorbit și despre necesitatea ca rușii să plătească pentru agresiunea împotriva ucrainenilor, se arată într-un comunicat de la Casa Albă. 

Biden a fost mereu clar legat de poziția sa față de războiul din Ucraina. Liderul american a spus că va fi alături de Ucraina oricât va fi necesar. Președintele francez a afirmat și în trecut că pacea va fi posibilă doar dacă Rusia își va retrage trupele de pe teritoriul ucrainean și va respecta "suveranitatea teritorială a poporului ucrainean", relatează Agerpres. 

Biden și Macron au discutat, marți, despre cooperarea țărilor lor în regiunea Indo-Pacific şi despre eforturile comune în faţa "provocărilor" pe care China le pune ordinii internaţionale.

Conversaţia a reiterat, de asemenea, angajamentul comun de a se coordona pentru a accelera tranziţia către economii cu energie curată.

Știri Externe



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite