Liderii europeni se tem de efectele scandalului Eva Kaili

0
Publicat:

Liderii europeni sunt îngrijorați de efectele scandalului de corupție din Parlamentul European care o are în prim plan pe eurodeputata elenă Eva Kaili, susțin mai mulți oficiali și diplomați.

FOTO Profimedia
FOTO Profimedia

Președintele României Klaus Iohannis a declarat pentru jurnaliștii de la Politico că acest scandal de corupție ar putea avea un impact asupra întregului bloc comunitar. Iohannis a afirmat că are încredere că Parlamentul va reuși să țină sub control această problemă și să promulge reformele necesare, notează Libertatea.

Premierul olandez Mark Rutte i-a avertizat pe colegii săi europeni, în timpul unei discutții cu ușile închise la Consiliul European de la Bruxelles că UE are nevoie de un răspuns cât mai rapid despre scandalul de corupție ce o implică pe Eva Kaili și Qatar.

Și premierul leton Krisjanis Karins a îndemnat la vigilență pentru a se asigura că această problemă nu va afecta alte instituții ale UE, potrivit declarațiilor unui oficial.

Șefa Parlamentului European, Roberta Metsola și-a apărat instituția declarând că marea majoritate a deputaților europeni sunt funcționari dedicați și nu sunt responsabili pentru comportamentul ieșit din comun al unora.

 

Știri Externe



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite