VIDEO Poliţişti israelieni sub acoperire aruncă cu pietre împreună cu protestatari palestinieni, după care îi arestează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O filmare postată online miercuri seara arată tacticile neconvenţionale folosite de forţele de securitate israeliene în Cisiordania. Infiltraţi în mijlocul unui grup de protestatari palestinieni ce se află la câţiva zeci de metri de un cordon militar israelian, agenţii aruncă cu pietre în aceştia din urmă împreună cu protestatarii, iar un corespondent Reuters a relatat că i-ar fi incitat pe palestinieni la acţiuni violente.

Apoi, în decurs de câteva secunde, agenţii scot armele de foc, descarcă câteva gloanţe în mulţime şi în aer, imobilizează un protestatar şi îi dispersează pe restul. Clipul a fost postat pe YouTube miercuri seara, pe conturile unor agenţii de presă internaţionale incluzând AFP şi Middle East Eye. O altă înregistrare a aceluiaşi incident a fost postată de „Jerusalem Post”.

Un corespondent Reuters a relatat incidentul pe contul personal de Twitter, menţionând că se petrece în apropierea oraşului palestinian Ramallah, şi că agenţii israelieni i-au încurajat pe protestatari să arunce cu pietre. Middle East Eye relatează, în descrierea clipului, că trei protestari au fost răniţi în urma operaţiunii, dintre care unul a prezentat răni serioase.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite