VIDEO O filmare NASA arată 48 de ani de topire a gheţarilor şi calotelor glaciare de pe Pământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ghetarii planetei noastre scad intr-un ritm ingrijorator FOTO Youtube/NASA Goddard
Ghetarii planetei noastre scad intr-un ritm ingrijorator FOTO Youtube/NASA Goddard

Zeci de ani de imagini de la programul NASA-US Geological Survey Landsat au fost organizate şi publicate de către oamenii de ştiinţă, care spun că evenimentele observate în filmările cu încetinitorul indică clar impactul încălzirii climatice asupra maselor de gheaţă de pe Pământ.

Un grup de oameni de ştiinţă care au participat la Uniunea geofizică americană din San Francisco, California, pe 9 decembrie, au dezvăluit imagini care nu au mai fost prezentate înainte, inclusiv cu gheţari care dispar şi calote de gheaţă care se subţiază în Alaska, Groenlanda şi Atarctica, potrivit unui comunicat de presă al NASA.

Glaciologul Mark Fahnestock, de la Universitatea Alaska Fairbanks, care a adunat imagini cu Alaska şi teritoriul canadian Yukon pentru un scurt clip care se extinde din 1972 şi până în 2019, a afirmat că este clar că încălzirea climei Pământului are un impact semnificativ asupra gheţarilor din regiune şi chiar a dus la intervale de topire accelerată.

Gheţarul Hubbard, aflat atât în Alaska, cât şi în Yukon, s-a retras cu 5 kilometri în ultimii 48 de ani, potrivit oamenilor de ştiinţă.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri