Un hacker a realizat cea mai mare bre┼č─â de date din istorie dup─â ce a furat datele a un miliard de chinezi

0
0
hacker spionaj unsplash
FOTO: Unsplash

Un hacker afirm─â c─â a accesat o baz─â de date uria┼č─â a poli┼úiei din Shanghai, reu┼čind s─â fure datele personale a un miliard de cet─â┼úeni chinezi ca parte a uneia dintre cele mai mari bre┼če de date din istorie, relateaz─â┬áReuters.

Hackerul anonim care se identific─â prin porecla de ÔÇ×ChinaDanÔÇŁ a f─âcut anun┼úul pe un forum s─âpt─âm├óna trecut─â, oferind peste 23 de terabi┼úi (TB) de date pentru 10 bitcoini, echivalentul a aproximativ 200.000 de dolari, potrivit hotnews.ro.┬á

ÔÇ×├Än 2022 a fost scurs─â baza de date a Poli┼úiei Na┼úionale din Shanghai (SHGA). Baza de date con┼úine numero┼či terabi┼úi de date ┼či informa┼úii asupra unui miliard de cet─â┼úeni chineziÔÇŁ, afirm─â postarea f─âcut─â de acesta pe Breach Forum, ad─âug├ónd c─â printre informa┼úii se num─âr─â nume, adrese, date de na┼čtere, numere ale actelor de identitate, numere de telefon ┼či caziere.

Autorităţile din Shanghai nu au dat curs solicitărilor de a comenta informaţia însă postarea făcută de hacker era deja pe larg discutată pe platformele social media din China, în special pe Weibo, echivalentul chinezesc al Twitter.

Weibo a blocat duminic─â hashtag-ul ÔÇ×data leakÔÇŁ.┬á

Kendra Schaefer, director ├«n cadrul unei companii de securitate cibernetic─â din Beijing, afirm─â ├«ntr-o postare f─âcut─â pe Twitter c─â este greu s─â diferen┼úiezi adev─ârul de zvonuri dar c─â, dac─â informa┼úia se confirm─â, aceasta ar reprezenta ÔÇ×una dintre cele mai mari ┼či mai grave bre┼če de date din istorieÔÇŁ.

Zhao Changpeng, CEO-ul platformei de tranzac┼úionare a criptomonedelor Binance, a anun┼úat luni c─â aceasta a ├«nt─ârit m─âsurile de verificare a identit─â┼úii utilizatorilor dup─â ce anali┼čtii s─âi au detectat v├ónzarea pe dark web a datelor a un miliard de reziden┼úi ÔÇ×ai unei ┼ú─âri din AsiaÔÇŁ.

Changpeng nu a făcut referire directă la poliţia din Shanghai.

Informa┼úia privind bre┼ča de date din China vine dup─â ce ├«n luna aprilie guvernul american a legat hackeri nord-coreeni de┬ácel mai mare jaf de criptomonede┬ádin istorie.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite