Un hacker a realizat cea mai mare breşă de date din istorie după ce a furat datele a un miliard de chinezi

0
0
FOTO: Unsplash
FOTO: Unsplash

Un hacker afirmă că a accesat o bază de date uriaşă a poliţiei din Shanghai, reuşind să fure datele personale a un miliard de cetăţeni chinezi ca parte a uneia dintre cele mai mari breşe de date din istorie, relatează Reuters.

Hackerul anonim care se identifică prin porecla de „ChinaDan” a făcut anunţul pe un forum săptămâna trecută, oferind peste 23 de terabiţi (TB) de date pentru 10 bitcoini, echivalentul a aproximativ 200.000 de dolari, potrivit hotnews.ro. 

„În 2022 a fost scursă baza de date a Poliţiei Naţionale din Shanghai (SHGA). Baza de date conţine numeroşi terabiţi de date şi informaţii asupra unui miliard de cetăţeni chinezi”, afirmă postarea făcută de acesta pe Breach Forum, adăugând că printre informaţii se numără nume, adrese, date de naştere, numere ale actelor de identitate, numere de telefon şi caziere.

Autorităţile din Shanghai nu au dat curs solicitărilor de a comenta informaţia însă postarea făcută de hacker era deja pe larg discutată pe platformele social media din China, în special pe Weibo, echivalentul chinezesc al Twitter.

Weibo a blocat duminică hashtag-ul „data leak”. 

Kendra Schaefer, director în cadrul unei companii de securitate cibernetică din Beijing, afirmă într-o postare făcută pe Twitter că este greu să diferenţiezi adevărul de zvonuri dar că, dacă informaţia se confirmă, aceasta ar reprezenta „una dintre cele mai mari şi mai grave breşe de date din istorie”.

Zhao Changpeng, CEO-ul platformei de tranzacţionare a criptomonedelor Binance, a anunţat luni că aceasta a întărit măsurile de verificare a identităţii utilizatorilor după ce analiştii săi au detectat vânzarea pe dark web a datelor a un miliard de rezidenţi „ai unei ţări din Asia”.

Changpeng nu a făcut referire directă la poliţia din Shanghai.

Informaţia privind breşa de date din China vine după ce în luna aprilie guvernul american a legat hackeri nord-coreeni de cel mai mare jaf de criptomonede din istorie.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri