Statele Unite au confiscat o navă a Coreei de Nord

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nava Wise Honest FOTO AFP
Nava Wise Honest FOTO AFP

Statele Unite au confiscat, în premieră, o navă suspectată că era folosită de regimul de la Phenian pentru ocolirea sancţiunilor internaţionale, informează France TV Info.

Wise Honest, un cargobot de 17.000 de tone, unul dintre cele mai mari ale Coreei de Nord, a fost confiscat sub motivul încălcării sancţiunilor internaţionale impuse de ONU regimului de la Phenian din cauza programului său nuclear, a anunţat joi procurorul federal din Manhattan, Geoffrey Berman.

„Este primul act de confiscare a unei nave pentru încălcarea sancţiunilor internaţionale“, s-a felicitat procurorul american.

Potrivit lui, acest cargobot era folosit de regimul de la Phenian pentru a exporta cărbune şi a importa utilaje grele.

Procedura de confiscare a fost deschisă în iulie anul trecut, după blocarea navei în Indonezia.

„Coreea de Nord şi companiile care o ajută să ocolească sancţiunile internaţionale impuse de Statele Unite şi ONU trebuie să ştie că vom utiliza toate mijloacele aflate la dispoziţia noastră pentru a aplica sancţiunile internaţionale“, a subliniat subsecretarul american al Justiţiei John Demers.

Acest anunţ survine la puţin peste două luni de la al doilea summit între preşedintele american Donald Trump şi dictatorul nord-coreean Kim Jong-un, un summit care s-a încheiat cu un eşec.

Kim Jong-un a denunţat o atitudinde de „gangster“ din partea administraţiei Trump şi a aprobat desfăşurarea unor noi teste de rachetă, ultimul având loc joi, chiar în timpul vizitei emisarului american la Seul, în Coreea de Sud.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite