Sri Lanka: Demisia lui Gotabaya Rajapaksa a fost acceptată. Premierul Wickremesinghe va fi învestit preşedinte interimar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ranil Wickremesinghe FOTO EPA-EFE
Ranil Wickremesinghe FOTO EPA-EFE

Preşedintele parlamentului din Sri Lanka a confirmat vineri că şeful statului, Gotabaya Rajapaksa, a demisionat, iar demisia i-a fost acceptată, urmând ca actualul premier să devină preşedinte interimar.

Adresându-se naţiunii în direct la televiziune, Mahinda Yapa Abeywardena a declarat că demisia lui Rajapaksa, trimisă joi prin e-mail, a fost acceptată şi că prim-ministrul Ranil Wickremesinghe va fi învestit preşedinte interimar până la alegerea unui nou şef al statului, conform Agerpres.

Wickremesinghe fusese numit preşedinte interimar miercuri după fuga lui Rajapaksa din ţară, dar acum trebuie numit din nou în funcţie dat fiind că demisia preşedintelui a fost acceptată în mod oficial. 

Parlamentul de la Colombo urmează să se reunească sâmbătă pentru a decide data la care legislativul cu 225 de locuri îl va alege pe noul preşedinte. 

Rajapaksa a fugit din Sri Lanka în Maldive după ce protestatarii antiguvernamentali au luat cu asalt reşedinţa prezidenţială oficială din capitală, pe fondul crizei economice severe şi al penuriei grave de combustibili cu care se confruntă ţara.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite