Şefa executivului din Hong Kong respinge criticile SUA cu privire la libertatea mass-media şi spune că presa nu trebuie să „submineze” guvernul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Apple daily
FOTO: Apple daily

În conferinţa de presă săptămânală, Carrie Lam, şefa executivului din Hong Kong, a transmis că mass-media nu trebuie să „submineze” guvernul, într-un gest care respinge astfel reacţia SUA, care au cerut autorităţilor teritoriului „să înceteze să se ia de mass-media”, informează AFP.

Săptămâna trecută, autorităţile au îngheţat bunurile cotidianului pro-democraţie Apple Daily, foarte critic la adresa Beijingului. Pentru aceasta, ele au evocat legea drastică asupra securităţii naţionale impusă de China în încercarea de a sufoca orice disidenţă în fosta colonie britanică, conform Digi24. 

Cinci responsabili ai cotidianului pro-democraţie au fost arestaţi şi doi dintre ei au fost inculpaţi pentru „înţelegere secretă cu o ţară străină”, în baza acestei legislaţii. Poliţia a apreciat că o serie de articole îndemnau ţări străine să impună sancţiuni împotriva Hong Kong-ului şi Chinei.

„Să critici guvernul Hong Kong-ului nu este o problemă, însă dacă există intenţia de a organiza acţiuni ce incită la subminarea guvernului, atunci este, desigur, diferit", a declarat Carrie Lam, întrebată cu privire la percheziţia de la sediul Apple Daily şi despre libertatea presei în acest teritoriu. „Prietenii mass-media ar trebui să fie capabili să facă diferenţa între cele două", a adăugat aceasta.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite