Membru al Camerei Lorzilor, acuzat că a promis o recompensă pentru capturarea lui Barack Obama

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un membru al Camerei britanice a Lorzilor a fost suspendat după ce ar fi declarat că oferă recompense de zece milioane de lire (12 milioane de euro) pentru capturarea preşedintelui SUA, Barack Obama, şi a fostului preşedinte american George W. Bush, relatează Sky News.

Partidul Laburist britanic a decis suspendarea lordului Nazir Ahmed, după ce acesta a promis recompense pentru capturarea lui Barack Obama şi a lui George W Bush, notează Mediafax.

Conform presei pakistaneze, parlamentarul britanic ar fi făcut aceste declaraţii în cursul unei recepţii desfăşurate la Haripur, în Pakistan, la 13 aprilie.

Afirmațiile ar fi venit ca replică la recompensa oferită de Statele Unite pentru capturarea unui cleric radical pakistanez. Este vorba despre Hafiz Muhammad Saeed, fondatorul mişcării fundamentaliste Lashkar e Taiba, acuzat de organizarea atacurilor comise la Mumbai (India) în 2008 şi soldate cu 166 de morţi.

„Am decis suspendarea lordului Ahmed pe durata investigaţiei. În cazul în care aceste declaraţii sunt reale, le condamnăm în totalitate şi le considerăm inacceptabile", a comunicat Partidul Laburist britanic.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite