Manifestanţii kurzi cer răzbunare - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională de astăzi scrie despre manifestările kurzilor din Turcia, alegerea preşedintelui în Abhazia sau declaraţiile lui Aguero. Printre alte subiecte, Jens Lehmann a fost amendat pentru critici aduse şefilor, iar Jack Nicklaus nu se amestecă în scandalul Woods.

Manifestanţii kurzi cer răzbunare. Sute de manifestanţi kurzi cerând 'răzbunare' s-au înfruntat cu forţele de ordine vineri în Turcia după anunţul Curţii Constituţionale de dizolvare a principalului partid prokurd, pentru legături cu rebeliunea. Forţele de ordine au tras grenade lacrimogene şi au folosit tunuri de apă în faţa a o mie de manifestanţi adunaţi în faţa sediului Partidului pentru o societate democratică la Diyarbakir, mare oraş din sud-est populat în majoritate de kurzi, după anunţul deciziei justiţiei de dizolvare a DTP, notează Reuters.

Abhazia separatistă îşi alege preşedintele. Abhazia, mic teritoriu din Caucaz care îşi strigă sus şi tare independenţa, îşi alege, sâmbătă, preşedintele, în primul scrutin de după războiul ruso-georgian din august 2008 pentru controlul acestei republici rebele, recunoscută apoi de Moscova, relatează BBC. Circa 131.000 de persoane sunt chemate la urne în 174 de birouri de vot deschise de la 8.00 ora locală. Chestiunea dominaţiei ruse este în inima acestor alegeri, în timpul cărora preşedintele actual Serghei Bagapci, cerând întărirea legăturilor cu Rusia, se va înfrunta cu alţi patru candidaţi dintre care trei reprezentanţi ai opoziţiei.

Viitorul meu este Atletico Madrid, declară Aguero. Atacantul internaţional argentinian Sergio Kun Aguero a afirmat că viitorul lui este la Atletico Madrid, precizând că nu este la curent cu zvonurile privitoare la un eventual transfer la Chelsea. "Ceea ce este clar este că sunt fericit aici şi că viitorul meu este la Atletico", a spus fotbalistul în cursul unei conferinţe de presă. "Este întotdeauna bine când o echipă se interesează de mine, dar adevărul este că în prezent nu ştiu nimic, iar dacă se iveşte ceva voi vorbi cu clubul pentru a decide împreună ce-i de făcut", a răspuns argentinianul la o întrebare privitoare la o eventuală ofertă din partea Chelsea, anunţată de presa engleză, potrivit Goal.

Jens Lehmann, amendat pentru critici aduse şefilor. Portarul echipei germane de fotbal Stuttgart, Jens Lehmann, a fost amendat şi avertizat pentru că a criticat violent conducătorii clubului, după ce aceştia l-au concediat pe Markus Babbel, a anunţat Erwin Staudt. "Jucătorii noştri pot să se exprime liber, dar ceea ce a spus el nu poate fi tolerat, pentru că aduce atingere imaginii clubului", a explicat Staudt, care nu a precizat valoarea amenzii, notează AFP.

Jack Nicklaus nu se amestecă în scandalul Woods. Fostul campion american de golf Jack Nicklaus a declarat că speculaţiile legate de accidentul de automobil şi scandalurile conjugate ale lui Tiger Woods nu îl privesc şi că acestea ar trebui să rămână private. Aceste speculaţii "nu sunt treaba mea", a apreciat campionul cu 18 titluri majore cu ocazia unei premieri în Florida, subliniind că Woods va şti să-şi recucerească fanii, scrie Cybergolf.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite