Coreea de Sud lansează un proiect pilot ce foloseşte inteligenţa artificială pentru urmărirea cazurilor de COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Un program pilot care va utiliza inteligenţa artificială, recunoaşterea facială şi mii de camere de supraveghere pentru a urmări mişcările persoanelor infectate cu coronavirus va fi lansat de Coreea de Sud, transmite Reuters. Proiectul din Bucheon, unul dintre cele mai dens populate oraşe din ţară, situat la periferia Seulului, ar urma să devină operaţional în ianuarie, a declarat un reprezentant al oraşului.

Sistemul foloseşte un algoritm de inteligenţă artificială şi o tehnologie de recunoaştere facială pentru a analiza imaginile colectate de aproape 11.000 de camere de supraveghere şi pentru a urmări mişcările unei persoane infectate, persoanele cu care a avut contacte apropiate şi dacă purtau sau nu o mască, potrivit unui plan de 110 pagini realizat de oraş şi prezentat Ministerului Ştiinţei, Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor şi furnizat Reuters de un parlamentar care a criticat proiectul, potrivit hotnews.ro. 

Guvernele din întreaga lume au recurs la noi tehnologii şi la extinderea limitelor lor legale pentru a încerca să oprească valul de infecţii COVID-19. China, Rusia, India, Polonia şi Japonia, precum şi mai multe state americane se numără printre guvernele care au implementat sau cel puţin au experimentat sisteme de recunoaştere facială pentru urmărirea pacienţilor cu COVID-19, potrivit unui raport realizat în martie de Columbia Law School din New York.

Oficialul local din Bucheon a spus că sistemul ar trebui să reducă presiunea asupra echipelor de depistare a contacţilor, suprasolicitate într-un oraş cu o populaţie de peste 800.000 de persoane.

Coreea de Sud dispune deja de un sistem agresiv şi de înaltă tehnologie de urmărire a contacţilor, care înregistrează folosirea cărţilor de credit, date de localizare a telefoanelor mobile şi înregistrări CCTV, printre alte informaţii personale.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite