Cel puţin 254 de morţi şi sute de răniţi în urma unei alunecări de teren în Columbia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inundaţiile şi alunecările de teren care au avut loc în oraşul columbian Mocoa au lovit sâmbătă dimineaţă casele localnicilor, lăsând în urmă 254 de oameni ucişi şi câteva sute de răniţi. Alte câteva sute de persoane, multe în pijamale, au părăsit casele îngroziţi, pentru a fi evacuaţi, relatează Reuters.

Ploile torenţiale din ultima perioadă au făcut ca mai multe râuri să se reverse, izbind de clădiri şi drumuri sedimente şi roci din apropiere şi îmobilizând maşinile în straturi adânci de noroi.

Unul dintre localnici a declarat că ploaia torenţială s-a intensificat între 23 şi 1 noaptea. „Soacra mea era dată dispărută, însă am găsit-o în viaţă la doi kilometri distanţă de unde locuieşte. Când am ajuns la ea avea răni la cap, dar era conştientă” a explicat Mario Ursale, citat de Reuters.

Preşedintele Columbiei, Juan Manuel Santos a zburat în oraşul lovit de tragedie, Mocoa, pentru a monitoriza operaţiunile de salvare şi de a discuta cu familiile afectate. Acesta a menţionat că „vom face tot posibilul ca să-i ajutăm pe oameni” şi a confirmat numărul de morţi, despre care a spus că „îmi frânge inima”. 

Potrivit armatei, 254 de persoane au fost ucise, 400 au fost rănite iar 200 încă sunt date dispărute. Peste 1.100 de soldaţi şi ofiţeri de poliţie s-au mobilizat pentru operaţiunile de salvare din cele 17 cartiere afectate.

Ultima oară când Columbia a fost afectată de un astfel de incident a fost în 2015, când în urma a mai multor ploi torenţiale care au cauzat alunecări de teren, aproape 80 de persoane şi-au pierdut viaţa în oraşul Salgar. Cea mai devastatoare alunecare de teren a avut loc în 1985, în Armero, precedată de erupţia unui vulcan, unde şi-au pierdut viaţa peste 20.000 de oameni.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite