A murit preşedintele Vietnamului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tran Dai Quang, preşedintele Vietnamului
Tran Dai Quang, preşedintele Vietnamului

Preşedintele Republicii Socialiste Vietnam, Tran Dai Quang, a murit la vârsta de 61 de ani, potrivit presei din Vietnam.

"Preşedintele Tran Dai a murit la spitalul militar" din Hanoi vineri dimineaţa, potrivit unui buletin informativ al agenţiei oficiale de ştiri VNA, Vietnam News Agency.

Tran Dai Quang a încetat din viaţă "în urma unei boli grave, în pofida eforturilor depuse de medici şi profesori din ţară şi din străinătate", a afirmat Vietnam Television.

Vietnamul este condus oficial de preşedinte, de premier şi de şeful Partidului Comunist. Experţii spun că funcţia de preşedinte este în mare parte ceremonială, notează Reuters.

De mult timp au existat zvonuri în legătură cu starea precară de sănătate a lui Quang, însă, din cauza naturii secrete a politicii din Vietnam, informaţiile privind sănătatea unuia dintre cei mai puternici lideri politici au fost un secret bine păzit.

Tran Dai Quang fusese în funcţie din 2 aprilie 2016; el a fost nominalizat de predecesorul său Trương Tấn Sang şi a fost ales la post de Adunarea Naţională a Vietnamului.

El a lucrat anterior ca ministru al Securităţii Publice al ţării şi în calitate de vicepreşedinte al Comitetului pentru prevenirea HIV/SIDA.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite