Zelenski şi SUA salută revenirea Rusiei în acordul privind exportul cerealelor ucrainene

0
Publicat:

Președintele Zelenski și SUA salută decizia Rusiei a relua acordul privind exportul de cereale din Ucraina.

Export de cereale FOTO Shutterstock
Export de cereale FOTO Shutterstock

Liderul ucrainean a vorbit despre importanța reluării exporturilor de cereale pe Marea Neagră pentru întreaga lume, după ce conducerea de la Moscova a decis să revină la acordul internațional încheiat cu Kievul.

"Astăzi avem un rezultat diplomatic important pentru ţara noastră şi pentru întreaga lume: continuă implementarea iniţiativei pentru a export cereale", a transmis Zelenski pe rețelele de socializare, potrivit Agerpres.

De asemenea, Zelenski a salutat și eficiența mediatorilor acestui acord, ONU și Turcia, care au acționat împreună pentru a găsi o soluție cu Rusia.

Conducerea de la Moscova a anunțat că a primit suficiente garanții din partea Kievului pentru a reveni la acordul privind exportul cerealelor. Decizia rușilor a fost salutată și de către SUA care au solicitat reînnoirea acordului.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american, Ned Price, a declarat că este important ca acest acord "să nu fie doar reluat ci și reînnoit la finalul acestei luni".

Șeful diplomației americane, Antony Blinken, a lăudat pe rețelele de socializare activitatea de mediere a Turciei. Blinken a subliniat eforturile Ankarei de a "aminti Moscovei importanţa aderării continue la acordurile negociate sub egida ONU şi angajamentele sale de a sprijini securitatea alimentară globală", potrivit unui comunicat.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite