Un român care a furat 43.000 de lire, „pedepsit“ să returneze o liră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un imigrant român, devenit celebru în Marea Britanie pentru pozele făcute copilului său „îngropat“ în bani furaţi, a fost pedepsit extrem de blând de justiţia britanică, relatează „The Daily Mail“.

Adu Bunu, în vârstă de 36 de ani, a fost condamnat să returneze doar o liră din cele 43.000 de lire sterline pe care le-a furat. Românul face parte dintr-o bandă de infractori specializaţi în clonări de carduri.

Întregul grup a furat de la britanici peste 1 milion de lire. Adu Bunu, împreună cu acolitul său Florin Pelade (aflat încă în libertate), a clonat zeci de carduri la bancomate şi supermarketuri din nordul Angliei.

Furturile le-au ieşit aşa de bine, scrie „Daily Mail", încât Adrian Bunu a decis să îşi fotografieze copilul jucându-se într-un morman de bancnote de 20 de lire. Apoi, a trimis pozele în România pentru a le demonstra prietenilor cât de uşor este să ajungi să te scalzi în bani în Marea Britanie. Românul a fost arestat de autorităţile britanice în 2008 şi ar fi trebuit să stea cinci ani după gratii.

Totuşi, din cauza suprapopulării închisorilor britanice, românul se pregăteşte ca în iulie să iasă deja din închisoare, după doar doi ani.

Banii furaţi nu vor mai fi recuperaţi însă niciodată: tribunalul din York Crown a hotărât că, de vreme ce nu este „realist" ca justiţia britanică să găsească bunurile „ascunse" din România ale lui Bunu, acesta nu mai trebuie să returneze decât o liră sterlină din zecile de mii furate. Totuşi, Adu Bunu va fi obligat să se întoarcă în România.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite