Ucraina a preluat controlul în mai multe localități din regiunea Harkov, susține președintele Zelenski

0
Publicat:

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat în timpul discursului său de miercuri seară că forțele armate ucrainene au reușit să recucerească mai multe localități din regiunea Harkov.

Ucraina a preluat controlul în mai multe localități din regiunea Harkov. FOTO EPA-EFE
Ucraina a preluat controlul în mai multe localități din regiunea Harkov. FOTO EPA-EFE

Zelenski a anunțat că are vești bune în ceea ce privește regiunile ocupate de trupele ruse. El a afirmat că în mai multe localități "steagul ucrainean a revenit", dar nu a menționat și numele acestora. Este vorba despre localități ocupate de forțele ruse în regiunea Harkov aflată în nord-estul Ucrainei.

Ucrainenii desfășoară în această perioadă o contraofensivă în sudul țării, despre care se spune că ar avea succes, în timp ce forțele armate ruse declară că ucrainenii au parte de pierderi foarte mari. 

Un înalt oficial de la Pentagon a declarat, miercuri, că armata ucraineană face "progrese lente, dar semnificative" pe câmpul de luptă descurcându-se mai bine decât rușii. 

"Suntem încă la început. Cred că ucrainenii fac progrese lente, dar semnificative. Şi vom vedea cum se vor desfăşura lucrurile. Dar cu siguranţă cred că, în acest moment, în sud lucrurile merg mai bine pentru partea ucraineană decât pentru partea rusă", a declarat Colin Kahl, subsecretar pentru politica de apărare, relatează Agerpres

Regiunea Harkov a fost grav afectată de bombardamentele forțelor ruse încă de la începutul invaziei, pe 24 februarie. Orașul Harkov încă suferă din cauza bombardamentelor periodice, însă rușii nu au reușit să îl cucerească.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite