O româncă, membră a Baroului din Valencia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Rusu lucrează la un birou de avocatură spaniol. Foto: IOANA TUDORANCESCU
Andreea Rusu lucrează la un birou de avocatură spaniol. Foto: IOANA TUDORANCESCU

După şapte ani în Spania, o frumoasă avocată din Turda a reuşit să-şi împlinească visul de a profesa la un birou iberic. În timpul liber, Andreea Rusu oferă gratuit consultanţă juridică emigranţilor români.

Încă din adolescenţă, Andreea Rusu (31 de ani) a fost o luptătoare, urmărind obiective clare, pe care, treptat, le-a dus la bun sfârşit. A plecat din Turda la 14 ani, la „cel mai bun liceu de informatică din Ardeal", după cum spune chiar ea, iar la 18 ani a intrat la Facultatea de Drept „Babeş Bolyai", din Cluj.

Ajunsă la Madrid după terminarea facultăţii, a început, odată cu lungul proces de echivalare a diplomei româneşti, să lucreze ca baby sitter şi să înveţe limba spaniolă. Ulterior, românca a lucrat ca asistent de marketing, apoi ca agent imobiliar, iar în 2009 a reuşit să între în Barou.

„Când am început să lucrez ca avocat, am fost surprinsă de libertatea de opinie care există în Spania. În România ar fi fost de neconceput. Fiecare trebuia să-şi vadă de hârtiile lui, fără explicaţii, sugestii sau întrebări", spune românca.

În prezent, veniturile Andreei sunt mai mult decât satisfăcătoare, fata declarându-se mulţumită de banii câştigaţi. Lucrează la firma „Alfa y Omega Abogados", împreună cu doi avocaţi spanioli, dar găseşte timp şi pentru a-şi ajuta compatrioţii, gratuit.

Află cum a reuşit avocata să dea peste familia tatălui, refugiată în Spania după al doilea Război Mondial.

Citeşte şi:

O arhitectă româncă din Barcelona, acrobat în timpul liber

O româncă primeşte 5.000 de euro ca director de marketing

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite