Netanyahu a găsit o majoritate în Knesset

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele israelian Reuven Rivlin a anunţat marţi că a identificat o majoritate parlamentară în jurul liderului Likud, Benjamin Netanyahu, urmând să-l mandateze pentru formarea noului guvern.

După două zile de consultării cu liderii partidelor care au intrat în Knesset în urma alegerilor din 9 aprilie, preşedintele israelian a declarat că premierul în exerciţiu Benjamin Netanyahu este singurul care dispune de o majoritate, transmite Reuters.

„Prin urmare, nu am nicio altă marjă de manevră“, a spus Rivlin, reconfirmând însărcinarea lui Netanyahu cu al cincilea mandat de premier, dintre care patru consecutive.

Preşedintele israelian urmează să facă un anunţ oficial miercuri.

Din acel moment, Netanyahu va avea 28 de zile la dispoziţie pentru a-şi forma echipa. În caz de necesitate, el va cere două săptămâni în plus.

Liderul Likud şi-a anunţat intenţia de a forma o coaliţie cu alte cinci partide de dreapta, extremă dreapta şi ultra-ortodoxe. Conform calculelor, va avea o majoritate de 65 de deputaţi din cei 120 ai Knessetului, cu patru mai mult decât în legislatura precedentă.

Cele cinci partide s-au pronunţat pentru o astfel de coaliţie, inclusiv Yisrael Beitenou, formaţiunea ultranaţionalistului Avigdor Lieberman.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite