Mesajul de ajutor trimis de o turistă dată dispărută în Grecia. Alte două persoane sunt căutate după ce cinci turiști au murit

0
0
Publicat:

O turistă din Franţa în vârstă de 73 de ani, căutată de vineri pe insula greacă Sikinos, a trimis un mesaj de ajutor către hotelul unde era cazată înainte să dispară, a spus marţi proprietarul unităţii de cazare, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Simi, una dintre insulele în care s-au înregistrat recentele decese. FOTO captură Videos HDR
Simi, una dintre insulele în care s-au înregistrat recentele decese. FOTO captură Videos HDR

O misiune de căutare a turistei este în desfășurare. Femeia este una dintre cei trei turişti daţi dispăruţi în Grecia, unde alţi cinci au murit luna aceasta pe fondul temperaturilor neobişnuit de ridicate.

Proprietarul pensiunii unde femeia era cazată a declarat pentru Reuters că ultima dată a avut veşti de la ea vineri, când a sunat-o în jurul orei 8.30 după ce a văzut că are un apel pierdut de la aceasta la ora 5.50.

„Am căzut”

Turista i-a trimis un selfie şi un mesaj cu textul „Am căzut”. Hotelierul i-a răspuns în franceză şi în engleză. I-a cerut detalii despre locul în care se află şi i-a spus să sune la Numărul european de urgenţă 112, după care a alertat poliţia şi autorităţile municipale.

În Grecia, temperaturile au urcat la peste 40 de grade Celsius la începutul lunii.

„Erau 40 de grade”

Turiştii care vizitează Sikinos, o insulă în mare parte aridă şi cu puţini locuitori, situată în Marea Egee, obișnuiesc să plece în drumeții, spune  Ilias Gavanas, proprietarul pensiunii.

„Îi avertizăm să nu iasă pe caniculă, să ne informeze mereu unde se află, să nu rătăcească singuri. Erau 40 de grade”, a spus bărbatul

Ministerul Turismului anunțăî că „rămâne vigilent” şi colaborează cu alte ministere pentru a asigura buna informare a turiştilor.

Dispărută în Sikinos este și o altă turistă franceză. Autorităţile cred că cele două femei au pornit împreună în drumeţie, deşi nu stăteau la acelaşi hotel, a spus poliţia.

Un alt turist, american, dat dispărut pe 11 iunie, este căutat pe insula Amorgos.

Cinci morți pe patru insule din Grecia

Printre cei cinci turişti care au murit în Grecia luna aceasta s-a numărat şi prezentatorul britanic de televiziune Michael Mosley, al cărui trup a fost descoperit pe insula Symi.

Un turist american de 55 de ani a murit pe insula Mathraki, din Marea Ionică, un turist olandez de 74 de ani a murit pe insula Samos, iar doi excursionişti şi-au pierdut viaţa în Creta.

EuropaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite