Două avioane militare de mici dimensiuni s-au prăbușit la periferia Romei: Cel puțin doi morți

0
Publicat:

Două avioane militare de mici dimensiuni au intrat în coliziune și s-au prăbușit în apropiere de Guidonia Montecelio, un oraș de la periferia Romei.

Unul dintre avioane s-a prăbușit peste o mașină FOTO Twitter @ANSA
Unul dintre avioane s-a prăbușit peste o mașină FOTO Twitter @ANSA

Un aparat de zbor s-a prăbușit pe un câmp, iar celălalt s-a izbit de un autoturism parcat pe o stradă din Guidonia Montecelio.

Potrivit agenției de presă ANSA, cei doi piloți aflați la bord nu au reușit să se catapulteze și au murit în urma impactului.

Un dispozitiv format din polițiști, carabinieri și membri ai serviciilor de urgență s-a deplasat imediat la fața locului.

Nu au fost constatate alte victime, scrie ANSA.

Avioanele implicate în accident, de tip U-208, aparțineau Forțelor Aeriene ale Italiei și erau folosite pentru antrenamente.

„Vestea morţii a doi piloţi ai forţelor aeriene, într-un accident aerian care s-a produs la Guidonia, lângă Roma, ne umple de tristeţe”, a reacționat premierul Giorgia Meloni, adresând condoleanţe familiilor celor doi piloţi şi forţelor militare aeriene ale Italiei.

Într-un comunicat, Forțele Aeriene ale Italiei au precizat că accidentul s-a produs în timpul unui antrenament. Cauzele coliziunii încă nu sunt cunoscute.

Avionul U-208 este un aparat de zbor uşor, cu o singură elice, ce poate transporta, în afară de pilot, cel mult patru pasageri, cu o viteză maximă de 285 kilometri pe oră.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite