Coloane de tancuri și blindate ucrainene, pregătite să elibereze Hersonul: „Nu plângeți după noi” VIDEO

0
Publicat:

Viceguvernatorul regiunii Herson, anexată ilegal de Rusia, Kiril Stremusov, a anunțat că armata ucraineană a adunat un număr mare de tancuri și vehicule blindate pentru a ataca rușii, potrivit unui mesaj postat pe canalul lui de Telegram și preluat de Kommersant.  

Coloană de vehicule blindate ucrainene în Herson / Foto: Captură Video
Coloană de vehicule blindate ucrainene în Herson / Foto: Captură Video

„Ei acumulează o cantitate foarte mare de echipamente, adunând un număr tot mai mare de vehicule blindate, tancuri”, a punctat oficialul pro rus.

„Forțe semnificative ale armatei ucrainene sunt în curs de formare la periferia regiunii Herson. Ukronazii (termen xenofob folosit de ruși - n.red.), împinși de stăpânii lor americani, sunt nevoiți să înfrunte o moarte sigură. O coloană de vehicule blindate VAB, Husky TSV, „Kozak-2” a Brigăzii 46 Specializate e în zona Davidov Brod din regiunea Herson. Toate aceste încercări ale naziștilor continuă să se termine în înfrângere și denazificare. Inamicul va fi învins și Rusia va câștiga, orice ar fi”, a scris Stremusov.

În plus, el a menționat că evacuarea oamenilor din Herson către malul stâng al Niprului și regiunile Rusiei nu s-a oprit. Potrivit lui, locuitorii orașului pot „părăsi fără piedici” malul drept al regiunii Herson, scrie Libertatea.

Înainte de mesajul scris de Stremusov pe Telegram, contul de Twitter Nexta a publicat un video cu o coloană de vehicule blindate ucrainene pe un câmp. Potrivit postării, imaginile sunt surprinse în Herson.

Cel care filmează e un soldat ucrainean și e auzit cum spune: „Suntem trimiși în iad, nu știu dacă eu voi mai fi în viață, dar dacă îmi găsește cineva telefonul, nu plângeți după noi!”

În faţa aşteptatei contraofensive ucrainene asupra oraşului Herson, trupele ruse au evacuat de pe cealaltă parte a Niprului peste 70.000 de persoane, precum şi monumente şi vestigii istorice, inclusiv rămăşiţele prinţului Grigori Potemkin, care a fondat acest oraş în anul 1779.

Potrivit unui mesaj postat joi pe Telegram de primarul ucrainean al unei localităţi învecinate cu oraşul Herson, „localnicii de pe malul drept al regiunii Herson (malul drept al Niprului n.red) au informat că trupele ruse şi-au abandonat posturile de control în aşezările Ciornobaevka, Stepanevka şi Bilozerka”, iar „în oraşul Herson efectivele personalului militar (rus) au scăzut considerabil”.

Ucraina a lansat în septembrie o contraofensivă în Herson prin care încearcă mai întâi să taie comunicaţiile trupelor ruse care au trecut Niprul. Trupele ucrainene au distrus deja podurile de peste Nipru, forţându-le pe cele ruse să apeleze la pontoane şi alte improvizaţii pentru a-şi aproviziona soldaţii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite