Bombardamente rusești asupra unui oraș situat lângă o centrală nucleară din regiunea Nicolaev

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Armata rusă a bombardat sâmbătă un oraș în regiunea Nikolaev, situat în apropierea unei centrale nucleare. 12 civili, între care patru minori, au fost răniți.

Rușii au bombardat un bloc în regiunea Nicolaev FOTO Twitter/Myroslava Petsa
Rușii au bombardat un bloc în regiunea Nicolaev FOTO Twitter/Myroslava Petsa

12 ucraineni, între care patru minori, au fost răniţi sâmbătă într-un bombardament rusesc în oraşul Voznesensk, situat nu departe de o centrală nucleară din regiunea Mikolaiv (Nikolaev), a transmis guvernatorul Vitali Kim, transmite AFP, citat de Agerpres.

Voznesensk se află la circa 20 km în linie dreaptă de centrala nucleară de la Privdennoukrainsk şi la circa 70 km de Nicolaev.

Atacurile au lovit o clădire rezidenţială şi câteva case la Voznesensk, oraş cu aproximativ 30.000 de locuitori, a precizat pe Facebook serviciul de stat pentru situaţii de urgenţă, publicând imagini ale unui imobil avariat.

Minorii, cu vârste între 3 şi 17 ani, „sunt toţi în stare gravă”, iar o fată şi-a pierdut un ochi, a transmis guvernatorul Vitali Kim pe Telegram.

Voznesensk. Statul terorist numit Rusia a lovit un imobil rezidenţial. Sarcina noastră este să facem astfel încât nu doar generaţia actuală de ruşi să fie făcută responsabilă, dar şi copiii şi nepoţii lor. Rusia va plăti pentru tot'”, a denunţat pe Telegram şeful administraţiei prezidenţiale ucrainene, Andrii Iermak.

Energoatom: Bombardamentele ar fi vizat centrala nucleară din apropiere

Orașul se află la aproximativ 30 km de Centrala Nucleară Pivdennoukrainsk (PNPP), a doua ca mărime din Ucraina, relatează Reuters.

Compania de stat Energoatom, care administrează toate cele patru generatoare de energie nucleară din Ucraina, a descris atacul asupra Voznesensk drept „un alt act de terorism nuclear rusesc”.

„Este posibil ca această rachetă să fi vizat în mod special Centrala Nucleară din Pivdennoukrainsk, pe care armata rusă a încercat să o recaptureze la începutul lunii martie”, a declarat Energoatom într-un comunicat.

Rușii încearcă noi ofensive în regiunea Donețk

Armata ucraineană a informat despre tentative ale ofensivei ruseşti mai ales în regiunea Doneţk, în apropiere de Bahmut, Zaiţeve şi Kodema. „Luptele continuă”, a transmis în cursul dimineţii Statul major al armatei, într-un comunicat.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite