Adolescent suedez, acuzat de uciderea a doi profesori într-un liceu din Malmö. Inculpatul riscă închisoarea pe viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă / Pixabay
Foto Arhivă / Pixabay

Un licean în vârstă de 18 ani a fost acuzat, miercuri, de uciderea a doi profesori în şcoala sa, în luna martie, în oraşul Malmö din Suedia, a anunţat acuzarea. Inculpatul riscă închisoarea pe viaţă pentru o dublă crimă, dar justiţia suedeză ia în considerare vârsta fragedă ca factor de clemenţă, relatează AFP.

Tânărul va fi judecat pentru că le-a ucis pe cele două femei după terminarea orelor în timpul unui atac în care era înarmat cu ”un cuţit şi un topor”, a precizat procuratura suedeză într-un comunicat de presă.

Avocatul inculpatului, Anders Elison, a declarat că adolescentul a recunoscut crimele după ce a fost arestat şi continuă să le recunoască.

Ambele femei în vârstă de 50 de ani au murit din cauza rănilor suferite. Aproximativ cincizeci de persoane se aflau în şcoală la momentul atacului. Adolescentul a fost arestat la scurt timp după atac.

Potrivit avocatului său, tânărul suferea de probleme de sănătate mintală şi s-a gândit, în ziua atacului, că nu va părăsi şcoala în viaţă.

”A vrut să se pună într-o situaţie din care nu există care de întors, pentru a-şi continua propria viaţă”, a declarat Anders Elison.

Acuzatul riscă în mod oficial închisoarea pe viaţă pentru o dublă crimă, dar justiţia suedeză consideră frecvent vârsta fragedă ca factor de clemenţă.

Procesul va avea loc începând cu 20 iulie la Malmö, a anunţat instanţa din al treilea oraş suedez ca suprafaţă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite