Zâmbetul îţi aduce şapte ani de viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu cât zâmbetul îţi rămâne mai mult timp pe buze şi este mai accentuat, cu atât cresc şansele să duci o viaţă lungă. La această concluzie au ajuns experţii de la Universitatea Wayne din Michigan, SUA, informează „The Daily Telegraph“.

Ridurile adânci de expresie din jurul ochilor indică o atitudine pozitivă asupra vieţii, ceea ce contribuie - aşa cum s-a dovedit deja ştiinţific - la o stare de sănătate mai bună decât cea a persoanelor încruntate, dar şi la o viaţă mai lungă.

De acest lucru s-au convins şi cercetătorii de la Universitatea Wayne, care au studiat 230 de fotografii ale unor jucători faimoşi de baseball, publicate într-un registru de baseball în 1952.

Lângă fotografii, cercetătorii aveau şi un profil al fiecăruia, în care erau trecute informaţii despre vârstă, greutate, înălţime, starea civilă, precum şi despre starea de sănătate. Ei au notat apoi fiecare fotografie, în funcţie de ridurile de expresie din jurul ochilor şi al zâmbetelor pe care le afişau jucătorii. Apoi au transformat notele într-un tabel cu speranţa de viaţă a fiecăruia dintre ei.

Astfel, din cei 184 de jucători care au decedat între timp, cei care erau zgârciţi cu zâmbetele au trăit, în medie, 72,9 ani, în timp ce jucătorii care zâmbeau timid au trăit, în medie, 75 de ani.

În schimb, cei care afişau zâmbete largi s-au bucurat de viaţă, în medie, 79,9 ani, adică cu şapte ani mai mult decât colegii lor morocănoşi. Studiul mai arată că zâmbetul fals nu contribuie cu nimic la creşterea duratei de viaţă. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite