Beneficiile fructelor goji pentru organism
0
Fructele goji reprezintă una dintre cele mai importante surse de antioxidanţi, atât de importanţi pentru sănătate.
Fructele goji, asemănătoare cu stafidele, se pot mânca dimineaţa la micul dejun în combinaţie cu cereale, iaurt sau pur şi simplu pot reprezenta o gustare între mese. De asemenea, fructele goji mai pot fi consumate sub formă de ceai sau sucuri.
În mod special, dintre antioxidanţi, fructele goji conţin carotenoizi şi zeaxanthin, de mare ajutor în protejarea retinei şi pentru a menţine vederea bună, mai ales în cazul persoanelor mai în vârstă.
De asemenea, fructele goji ar ajuta şi în îmbunătăţirea circulaţiei sangvine, iar datorită conţinutului ridicat de vitamine şi minerale, reduce tensiunea arterială, dar şi colesterolul.
Beneficii importante ale fructelor goji sunt în ceea ce priveşte ameliorarea stării de oboseală şi a migrenilor, dar şi în tratarea unor insomnii.
Beneficii fructe goji. Protejează celulele, bune în cură de slăbire
Nutriţioniştii mai spun că fructele goji au rol în protejarea rinichilor şi ficatului. De asemenea, beneficii ale fructelor goji mai sunt şi în ceea ce priveşte glanda hipofiză. Se spune despre fructele goji că stimulează eliberarea hormonului de creştere, care ar putea ameliora efectele îmbătrânirii.
Fructele de goji aduc beneficii şi în ceea ce priveşte sănătatea celulelor, întrucât au o mare capacitate de absorbţie a radicalilor de oxigen, care previne oxidarea acestora.
Ar avea efecte benefice şi pentru cei care sunt la cură de slăbire. Aceste fructe, bogate în fibre, ar ajuta la arderea caloriilor mai repede şi la tonifierea organismului. Mai mult, sunt recomandate şi în cure de detoxifiere.
Medicii nutriţionişti spun că este contraindicat consumului de fructe goji atunci când se urmează un tratament de subţierea sângelui, întrucât ar putea anula efectul medicamentelor.
Sunt contraindicate fructele goji şi celor care au alergii la polen. Mai mult, nu este indicat consumul în cantităţi mari, întrucât conţin şi o cantitate importantă de oxalaţi, care în exces în organism ar putea fi un impediment pentru absorbţia de calciu în oase şi poate duce la formarea de piatră la rinichi.