Tocurile înalte pot duce la artrită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Purtarea unor pantofi cu tocuri înalte conduce, pe termen lung, la riscul de a suferi de artrită
Purtarea unor pantofi cu tocuri înalte conduce, pe termen lung, la riscul de a suferi de artrită

Pantofii cu toc cui sunt consideraţi drept piese esenţiale pentru o ţinută elegantă de milioane de femei, care nu concep să nu aibă cel puţin câteva astfel de perechi.

Medicii atrag însă din nou atenţia asupra riscurilor la care se expun doamnele şi domnişoarele care poartă acest gen de încălţăminte, notează publicaţia „The Daily Mail". Potrivit unui studiu recent, realizat în Marea Britanie, purtarea unor pantofi cu tocuri înalte conduce, pe termen lung, la riscul de a suferi de artrită, boală care se manifestă prin dureri în regiunile articulare.

De asemenea, acest tip de încălţări poate duce la alterarea posturii şi la distrugerea cartilajelor. Cercetarea britanicilor a arătat că un sfert dintre femei poartă tocuri înalte zilnic. Totodată, atât doamnele, cât şi domnii nu acordă suficientă atenţie tipurilor de pantofi cu care se încalţă. De pildă, trei sferturi dintre bărbaţii şi femeile care practică un sport nu folosesc o încălţăminte adecvată respectivei activităţi fizice.

Ca urmare, în loc să-şi îmbunătăţească starea de sănătate, persoanele în cauză nu fac altceva decât să se expună mai multor riscuri. Oamenii de ştiinţă atrag atenţia că persoanele care au dureri de glezne trebuie să meargă la medic pentru a evita agravarea problemelor. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite