Stilul care a devenit legendă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este februarie, adică luna premiilor cinematografice: Screen Actors Guild, Bafta şi Oscar, iar cei mai buni stilişti care se vor ocupa de imaginea vedetelor se vor inspira inevitabil din filme.

Eleganţa vedetelor de pe covorul roşu are, de cele mai multe ori, ca surse de inspiraţie stiluri „furate" din filme de referinţă. Casele de modă trimit cataloage stufoase cu rochii de seară cu luni înaintea galelor, la fel cum bijutieri celebri precum  Harry Winston se asigură că propriile creaţii vor beneficia de lumina reflectoarelor, în timp ce sunt purtate de personalităţi celebre. Şi chiar dacă părul şi machiajul sunt păstrate pentru final, nu sunt nicidecum cele din urmă, fiind cheia unei ţinute perfecte care va rămâne sau nu drept un look iconic.

Machiajul care transformă complet

Paul Gooch este un stilist celebru de la Hollywood, fiind laureatul Bafta pentru munca sa din filmul „Alice în Ţara Minunilor", în regia lui Tim Burton. A realizat machiajul pentru 300 de filme, printre care „Piraţii din Caraibe", „Orele" şi „Codul lui Da Vinci", pelicule câştigătoare la categoria Cel mai bun machiaj. Gooch este, de altfel, unul dintre stiliştii la care vedetele apelează pentru astfel de evenimente de anvergură.

Stilistul a mărturisit, pentru dailymail.co.uk, că look-urile sale favorite sunt inspirate din filme, fiind şi cele pe care le propune pentru covorul roşu. Gooch a inclus în lista sa şi câteva apariţii relativ noi, precum Carey Mulligan în „O lecţie de viaţă" sau Kate Winslet în filmul „Titanic".

Carey Mulligan, în „O lecţie de viaţă“



„Carey a fost transformată complet dintr-o şcolăriţă într-o doamnă de societate. Totul numai prin schimbarea părului şi în special a machiajului", a spus acesta. Actriţa britanică a avut parte de o metamorfoză completă cu ajutorul unui breton şi a unui machiaj profesionist.

image

Audrey Hepburn, în rochia Givenchy din „Mic dejun la Tiffany“

Gooch a inclus în lista machiajelor sale preferate şi pe cel care a transformat-o complet pe Marion Cotillard în „La Vie en Rose", pelicula în care interpretează rolul lui Edith Piaf. „Machiajul a fost incredibil de inteligent realizat, a ajutat practic personajul să îmbătrânească de-a lungul poveştii", a explicat acesta. Deşi lui Gooch i se cere ajutorul profesionist tocmai pentru a ascunde semnele vârstei, artistul de make-up spune că foloseşte aproximativ aceleaşi tehnici utilizate pentru efectul opus. În materie de machiaj, Gooch crede că aceste apariţii îi inspiră pe stilişti când vine vorba de tehnici folosite pentru defilarea pe covorul roşu.

image

Charles Worthington este hair-stilistul oficial al premiilor Orange British Academy Film, cu peste 30 de ani de carieră în domeniu. Părul este specialitatea sa, fiind direct responsabil pentru coafurile vedetelor la premiile Bafta, printre altele. Şi cu toate că industria cinematografică n-a stat pe loc în ultimii 50 de ani, coafurile sale preferate din care se inspiră în continuare sunt din filme ale anilor '60 şi '70.

Unul dintre stilurile pe care le abordează des este preluat din filmul „Milionarii", cu Sophia Loren protagonistă. „Tunsoarea ei clasică, cu mult volum sus şi şuviţe rebele, îmi inspiră mult sex-appeal, chiar dacă stilul acesta este destul de conservator. Îmi place foarte mult când părul castaniu este lăsat lejer, uşor tapat la rădăcini, e un look al anilor '60 actual şi astăzi", a declarat Charles Worthington. Şi părul extrem de ondulat şi tapat al Oliviei Newton John din filmul „Grease" este o sursă principală de inspiraţie pentru stilistul englez, fiind una dintre coafurile cel mai des întâlnite pe covorul roşu.

John Travolta (stânga), Olivia Newton John şi Jeff Conaway, în „Grease“



Stilistul a menţionat că în fruntea listei sale de „coafuri legendare" se află, fără discuţie, Audrey Hepburn, cu tunsoarea din „Mic dejun la Tiffany". „Scena în care are părul prins într-un coc ancorat de o tiară cu diamante, cu câteva şuviţe deschise la culoare în faţă, fapt complet avangardist pentru acei ani, dar perfect pretabil şi astăzi, mi se pare că a transformat-o într-un look iconic", a spus Worthington.

image

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite