Statusurile scrise pe Facebook spun multe despre slăbiciunile noastre. Tipul de mesaje la care nu este bine să dăm LIKE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Narcisiştii caută validare pentru comportamentul lor prin intermediul mesajelor scrise pe Facebook/FOTO The Star
Narcisiştii caută validare pentru comportamentul lor prin intermediul mesajelor scrise pe Facebook/FOTO The Star

Facebook este o reţea socială plină de mesaje prin care utilizatorii caută să atragă atenţia cu orice preţ sau vor să se laude în faţa prietenilor online. Analizând statusurile publicate, cercetătorii pot afla multe detalii despre personalitatea celui care le-a scris.

Un studiu publicat în revista Personality and Individual Differences arată că prin analiza unor patternuri din statusurile de pe Facebook se pot observa trăsături de personalitate şi motivele care îi determină pe oameni să scrie pe aceste reţele sociale, scrie The Independent.

În cadrul studiului au fost analizate statusuri scrise de 55 de persoane. Cercetătorii au observat astfel că extrovertiţii postează de obicei mai des pe Facebook şi scriu în special despre activităţile lor zilnice şi despre viaţa lor socială.

Cei care scriu mai multe despre politică sau transmit diferite ştiri sunt de regulă persoane foarte deschise spre noi experienţe, cu o sete mare de cunoaştere. În schimb, cei care scriu statusuri despre copiii lor sunt persoane foarte conştiincioase, spun cercetătorii. Persoanele care scriu în special despre partenerul de viaţă tind însă să aibă probleme cu respectul de sine.

Nu în ultimul rând, utilizatorii care îşi asaltează prietenii online cu texte despre dieta lor sănătoasă şi despre performanţele lor sportive deosebite sunt de obicei narcisişti. Ei vor să atragă atenţia cu orice preţ şi caută validare din partea cunoscuţilor pentru comportamentul lor. Faptul că primesc multe comentarii de apreciere şi LIKE-uri de la prieteni îi va încuraja să continue şi mai agresiv această formă de comunicare, iar narcisismul lor va fi tot mai accentuat, avertizează cercetătorii.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite