Românii, dependenți de „Știrile de la Ora Cinci”?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dependenţa de televizor este tolerată de societatea de azi
Dependenţa de televizor este tolerată de societatea de azi

Dependența poate lua numeroase forme, fie că aceasta vizează un singur individ, fie că se extinde la nivelul întregii națiuni.

În ceea ce privește poporul român, specialiștii în psihologie și în psihoterapie susțin că suntem pe cale să dezvoltăm o dependență națională de tipul "știrilor de la Ora Cinci", care produc mai degrabă un impact emoțional, în pofida rolului de a informa.

CItește și:
De pe maidan, în faţa televizorului

Însă, nu doar dependența emoțională sau afectivă se manifestă în rândul românilor. Principalele trei tipuri de adicții sau comportamente dependente vizează alcoolul, drogurile și alimentația.

În funcție de numărul de cazuri, dependența de alcool este cea care afectează cel mai mare număr de oameni din România. Pe de altă parte, deși alcoolismul a devenit un fenomen de masă, impactul social al adicției de droguri este semnificativ mai mare, fiind corelat cu creșterea infracționalității, potrivit declarațiilor medicului psihiatru Florin Ene.

Tulburările alimentare dau naștere altor tipuri de adicții. Acestea pot viza dependențele de anumite mâncăruri sau băuturi consumate în exces, sau, dimpotrivă, de refuzul de a ingera orice fel de aliment, dependența de produse diuretice, de pastile de slăbit, de exerciții fizice compulsive, acestea din urmă fiind corelate deseori cu anorexia.

Însă alcoolul, drogurile, alimentația și probleme psihologice afective nu sunt singurele care dau naștere unor forme de comportamente obsesive.

Află ce tulburare psihologică este considerată boala românilor în secolul al XXI-lea

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite