Reguli pentru o igienă perfectă: cât de des trebuie să vă spălaţi părul şi dinţii şi când este mai bine să folosiţi deodorantul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rutina zilnică de igienă diferă de la o persoană la alta, însă unele studii evidenţiază câteva reguli pe care oricine ar trebui să le respecte.

Cu siguranţă v-aţi întrebat cât de des trebuie să vă spălaţi pe dinţi sau pe corp. Cu ajutorul sfaturilor de la experţi din domeniul medical, Business Insider a întocmit o listă cu reguli de igienă pe care orice om ar trebui să le respecte pentru a se menţine curat, sănătos şi în formă.

Cât de des trebuie să vă spălaţi părul?

Nu este deloc indicat să vă spălaţi părul în fiecare zi. Dincolo de această regulă, depinde de tipul de piele: dacă aveţi o piele normală sau uscată, o dată sau de două ori pe săptămână este mai mult decât suficient.

Cât de des trebuie să vă spălaţi pe dinţi?

Asociaţia Americană Dentară recomandă să vă spălaţi de două ori pe zi, timp de două minute. Este foarte important însă să vă periaţi dinţii înainte de culcare, deoarece în timpul somnului se produce mai puţină salivă ceea ce poate determina apariţia cariilor.

Când este mai bine să folosiţi un deodorant/antiperspirant?

Momentul ideal este chiar înainte de a merge la culcare. În acest fel, antiperspirantul are timp să închidă canalele de transpiraţie înainte de a vă trezi dimineaţa.

Cât de des ar trebui să faceţi duş?

Majoritatea oamenilor fac baie mult prea des. Dermatologii sunt de părere că ar trebui să facem o baie la două zile, asta depinzând însă de locul în care munciţi şi de cât de des faceţi sport. În ceea ce priveşte dezbaterea ce vizează momentul potrivit – seara sau dimineaţa –, această alegere depinde de o mulţime de factori, dar dacă aveţi o piele grasă cel mai potrivit este duşul de seară.

Ar trebui să folosiţi apă de gură?

Potrivit Serviciului Naţional de Sănătate din Marea Britanie, apa de gură care conţine fluorură poate ajuta la prevenirea dezintegrării dinţilor, dar nu ar trebui să o folosiţi imediat după ce v-aţi spălat pe dinţi. Apa de gură este opţională şi nu toată lumea are nevoie de ea.

Cât de des ar trebui să vă tăiaţi/curăţaţi unghiile?

Acest aspect depinde de cât de lungi doriţi să le aveţi, dar este recomandat o dată pe săptămână sau la două săptămâni. Trebuie să vă asiguraţi însă că atunci când vă tăiaţi unghiile să nu lăsaţi colţuri sau pieliţe.

Cât de des ar trebui să vă spălaţi ochelarii?

În mod regulat, iar atunci când faceţi acest lucru nu folosiţi colţul cămăşii sau al tricoului pe post de dispozitiv de curăţare. Nici nu aveţi nevoie de un spray special, ci doar de săpun şi apă, iar apoi asiguraţi-vă că-i ştergeţi cu o cârpă din bumbac.

Cât de des ar trebui să vă schimbaţi lama de ras?

Sigur că acest lucru depinde de aparatul de ras, dar dacă simţiţi că vă trage de piele, probabil că este timpul să o schimbaţi. Pentru a o păstra într-o formă bună pentru o perioadă mai lungă de timp, după utilizare clătiţi lamele cu apă fierbinte şi lăsaţi-le la aer pentru a se usca şi pentru a evita ruginirea.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite