Metode dovedite ştiinţific care te ajută să atingi mai uşor succesul în viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După numeroase studii, specialiştii au realizat lista celor mai eficeinte metode care contribuie la atingerea succesului în viaţă. Echilibrul între planul profesional şi cel personal este cheia unei vieţi împlinite, consideră oamenii de ştiinţă.

Stabilirea echilibrului între responsabilităţile legate de carieră şi angajamentele vieţii persoanele nu este deloc un lucru uşor de atins. Plecând de la necesitatea acestui lucru, specialiştii au întocmit o listă a celor mai eficiente sfaturi care vă pot ajuta să atingeţi succesul în viaţă.

Setaţi un termen limită pentru fiecare sarcină

O tactică uimitoare de a vă organiza volumul de muncă este stabilirea unei limite de timp. Făcând acest lucru, veţi fi forţat să excludeţi alte activităţi mai puţin importante. Potrivit unui studiu efectuat în 2002, stabilirea termenelor limită poate creşte motivaţia şi dublează şansele de succes. Cercetătorii declară că termenele limită auto-impuse funcţionează mai eficient decât cele stabilite de o altă persoană.

Recompensa pentru rezultate

Indiferent de vârstă, veţi avea întotdeauna nevoie de acea mică scânteie pentru a vă simţi motivaţi. Ideea de a primi o recompensă măreşte nivelul de dopamină din creier. Potrivit unui studiu recent, persoanele active şi motivate au un nivel mai mare de dopamină decât cele care sunt lipsite de optimism sau obosite. Recompensându-te, te simţi încurajat să-ţi atingi obiectivele.

Sărbătoreşte inclusiv succesele mici

„Viaţa este o călătorie - una grea - şi singura modalitate de a o face suportabilă este recunoaşterea succeselor mici înregistrate de-a lungul drumului“, spunea Frank Gruber.

Un principiu important pentru o viaţă de succes este să te iubeşti. Deci, în loc să vă concentraţi doar asupra obiectivelor mari, îndreptaţi-vă atenţia asupra realizărilor înregistrate de-a lungul zilei, săptămânii. Bucuraţi-vă de aceste mici realizări şi cu siguranţă veţi fi mai motivaţi.

Nu ascultaţi ştiri negative înainte de a merge la lucru

Un studiu al Universităţii din Pennsylvania a scos la iveală influenţa ştirilor negative la începutul zilei. Numai trei minute petrecute în acest fel vă pot schimba ritmul întregii zile, spun cercetătorii. Reţineţi că fericirea este legată de productivitate. În loc să vă concentraţi asupra negativului, încercaţi să urmăriţi nişte ştiri bazate pe soluţii, care vă pot motiva şi împrospăta mintea. Staţi departe de ştirile care provoacă tristeţe şi păstraţi capul sus pentru a arăta lumii cine sunteţi cu adevărat.

Meditaţia

Stresul cauzat de munca excesivă creează cheaguri mici de sânge la nivelul creierului. Acest lucru afectează nervii şi circulaţia sângelui, provocând o durere de cap severă şi oboseală. Pentru a menţine funcţionarea corectă a creierului, puteţi încerca meditaţia. Aceasta întinereşte corpul de la cap până în picioare, controlează tensiunea arterială şi reduce intensitatea durerii cu până la 40%.  

Fiţi mereu pozitiv

Dacă credeţi că faceţi suficiente eforturi, dar rezultatele întârzie să apară, atunci analizaţi lucrurile pe care le faceţi greşit. Veţi realiza că problema reală constă în atitudinea faţă de munca dvs. Este posibil să evitaţi ieşirea din zona de confort, să luaţi toate sugestiile drept critici şi nu încercaţi niciodată să învăţaţi lucruri noi.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite