FOTO Calendarul Pirelli: cinci decenii de frumuseţe şi erotism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alessandra Ambrosio, Helena Christensen, Karolina Kurkova, Alek Wer, Miranda Kerr şi Isabeli Fontana FOTOGRAFII Pirelli
Alessandra Ambrosio, Helena Christensen, Karolina Kurkova, Alek Wer, Miranda Kerr şi Isabeli Fontana FOTOGRAFII Pirelli

Abonaţii calendarului Pirelli care aşteaptă cu nerăbdare să-şi ridice coletul de la poştă vor avea parte, anul viitor, de o ediţie deosebită. Clienţii vor regăsi în filele ediţiei italiene cu numărul 50 chipurile unora dintre cele mai cunoscute manechine din lume.

Alessandra Ambrosio, Helena Christensen, Karolina Kurkova, Alek Wer, Miranda Kerr şi Isabeli Fontana sunt starurile noului calendar Pirelli care va sărbători, în 2014, 50 de ani de existenţă. 

Cele şase supermodele au fost protagonistele unei şedinţe foto desfăşurate sub supravegherea celor doi profesionişti Patrick Demarchelier şi Peter Lindbergh.

Dacă în trecut, abonaţii Pirelli aşteptau cu nerăbdare să-şi despacheteze coletul pentru a admira trupurile celor mai râvnite femei de pe planetă, din 2013 producătorii au schimbat direcţia şi au renunţat la nuduri.

image

O premieră de acest fel a reprezentat-o apariţia manechinului Adriana Lima, aflată în ultimul trimestru de sarcină, şi îmbrăcată într-o ţinută de culoare închisă. „Pentru prima dată, calendarul Pirelli din 2013 va prezenta o femeie însărcinată, Adriana Lima, cu o siluetă vizibil rotunjită. A mai existat un precedent în 2004, însă atunci burtica nu se vedea în fotografii“, au explicat editorii„Vanity Fair“ Italia, atunci când presa internaţională a făcut public anunţul.

image

Aceeaşi reţetă condimentată cu mister se păstrează şi în 2014. Astfel, cele şase ambasadoare Pirelli „flirtează“ cu aparatul foto cu zâmbetul pe buze, dar îşi păstrează hainele.

image

Calendarul Pirelli este recunoscut pentru fotografiile revelatoare, într-o manieră artistică, a modelelor în vogă din lume. An de an, manechine şi actriţe ca Helena Christensen, Cindy Crawford, Kate Moss, Naomi Campbell sau Julianne Moore s-au lăsat dezbrăcate în faţa unor fotografi celebri, precum Terry Richardson, Annie Leibovitz, Patrick Demarchelier, Mert Alas şi Marcus Piggot. Începând din 1964, lansarea calendarului a devenit, cu timpul, unul dintre cele mai aşteptate evenimente ale anului.

O fotografie din cadrul „publicaţiei“ apărută în 1984

image

Ideea calendarului aparţine echipei britanice a companiei multinaţionale Pirelli. Prin 1960, echipa engleză s-a gândit că promovarea produselor brandului poate fi făcută şi cu ajutorul unor metode „neconvenţionale“, pentru acea vreme, cel puţin. Calendarul urma să apară anual şi să fie trimis celor mai importanţi clienţi, precum şi unor personalităţi-cheie din toată lumea. În primele decenii nu a excelat în niciun domeniu, era doar un calendar mai arătos decât cele existente pe piaţă.

Astăzi sunt distribute 40.000 de exemplare în toată lumea, unei liste care conţine numele esenţiale pentru promovarea companiei.

MagazinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite