Cât câștigă un IT-ist care lucrează în secret la două locuri de muncă. „Cu siguranță nu sunt în criză de bani“

0
Publicat:

John, un IT-ist din California, nu a intenționat niciodată să lucreze în secret la două locuri de muncă în același timp, dar acesta a fost nevoit să facă asta pentru a avea un trai mai bun. Cu toate acestea, el nu are un venit destul de mare pentru a-și cumpăra o locuință. 

Bărbatul a declarat că nu are un venit destul de mare pentru a-și cumpăra o locuință.
Bărbatul a declarat că nu are un venit destul de mare pentru a-și cumpăra o locuință.

Avea un prieten care muncea deja în două locuri, a declarat el pentru Business Insider, dar a spus că întotdeauna i s-a părut că este prea multă muncă. Apoi, în 2021, când un fost șef l-a întrebat dacă își caută un nou loc de muncă, John s-a răzgândit.

„M-am gândit la volumul meu actual de muncă și m-am gândit care ar fi noul meu volum de muncă și m-am gândit să încerc”, a spus el. „Aș economisi banii în plus pentru a-mi cumpăra o casă sau pentru a pleca în vacanță și pentru a-mi umple conturile de pensie cu scopul de a mă pensiona poate mai devreme”.

Doi ani mai târziu, John încă lucrează în secret la două locuri de muncă remote. El este pe cale să câștige peste 300.000 de dolari în acest an, potrivit documentelor consultate de Business Insider, să economisească peste 150.000 de dolari de când a devenit „supraocupat”. John se numără printre angajații care dețin în secret mai multe locuri de muncă - și care scapă basma curată.

John a împărtășit de ce supraocuparea forței de muncă nu l-a făcut să se simtă bogat și care sunt strategiile sale de top pentru a scăpa de ea.

„Cumpărarea unei locuințe pare încă departe”

Dublarea salariului său nu a avut un impact atât de mare asupra nivelului său de trai, a spus John. El conduce în continuare aceeași mașină, zboară cu avionul la clasa economică și se cazează la hoteluri de 2 până la 3 stele. În timp ce o parte din acest lucru este la alegere - el încearcă să economisească și să investească cât de mult poate - John a spus că o cheltuială încă se simte un pic descurajantă: proprietatea asupra unei case. 

„Aș vrea să pot spune că m-a îmbogățit, și nu mă înțelegeți greșit, cu siguranță nu sunt în criză de bani”, a spus el despre cele două locuri de muncă. „Dar dreptul de proprietate asupra locuinței încă pare departe”.

John a spus că costul mediu al unei case cu dimensiunea și locația dorită de el este de aproximativ 800.000 de dolari. Dacă ar fi să cumpere o casă, a spus că avansul ar consuma cea mai mare parte a economiilor sale și că, pentru a face față plăților ipotecare, s-ar simți obligat să continue să aibă două locuri de muncă în viitorul apropiat.

În plus, a spus că, din cauza cheltuielilor mari inițiale pentru locuință, i-ar fi mai greu să îi susțină financiar pe cei dragi. El a spus că și-a ajutat mama și a plătit o parte din facturile de sănătate ale unui frate.

Cum să lucrezi la două locuri de muncă în același timp

John a spus că o combinație de noroc și practică l-a ajutat să echilibreze ambele locuri de muncă.

De exemplu, întâlnirile zilnice ale echipelor sale nu se suprapun. Dar, el a exersat să lucreze la un loc de muncă în timp ce se afla într-o ședință pentru celălalt.

În plus, abilitățile pe care le învață la un loc de muncă îl ajută uneori să devină mai productiv la celălalt loc de muncă, a spus el.

Deși nu ar spune că este „cel mai bun” la locul de muncă, John reușește, de obicei, să finalizeze sarcinile înainte de termen. Acesta este unul dintre motivele pentru care, în ciuda celor două locuri de muncă pe care le are, a spus că lucrează doar aproximativ 40 de ore pe săptămână.

În ciuda eforturilor sale de a evita orice suspiciune, John a spus că el crede că unul dintre șefii săi știe că are două job-uri.

„Fie alege să nu menționeze acest lucru, fie pur și simplu nu-i pasă, atâta timp cât îmi fac treaba”, a spus el.

Privind în viitor, John intenționează să continue să se implice dublu în viitorul apropiat. Concedierea, poate mai mult decât prinderea, ar putea fi cel mai mare risc. 

Deși preluarea unui al treilea loc de muncă i-ar spori siguranța, John a exclus în mare măsură această opțiune. Asta pentru că a spus că a încercat deja de două ori în ultimii doi ani, doar că și-a dat seama că nu ar fi sustenabil.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite