La 81 de ani, face senzaţie pe internet: octogenara a devenit campioană mondială la haltere VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Are 81 de ani şi a devenit simbol de inspiraţie pentru întreaga sală de gimnastică după ce a a juns campioană naţională şi mondială la haltere.

O bătrânică din East Alton, Illinois, se încăpăţânează să arate că nu există vârstă pentru performanţa la haltere.  Shirley Webb a făcut senzaţie de internet după ce filmuleţul în care ridica 225 de kilograme s-a răspândit pe social media, scrie abcnews.com

Octogenara a călcat pentru prima oară într-o sală de forţă cu doar 3 ani în urmă când, spune ea, abia reuşea să urce scările fără să se ţină de balustradă. Venise alături de nepoata sa de 20 de ani şi a rămas impresionată de rezultatele primelor antrenamente.

„Când am început prima oară, dacă eram pe podea, nici măcar nu puteam să mă ridic fără ajutorul unui scaun sau al unei persoane care să mă ajute“, a povestit femeia.

 „Webb are un spirit competitiv şi iubeşte provocările. În câteva săptămâni a reuşit să se ridice şi să depăşească problemele de locomoţie. După cateva luni, a  trecut de la greutăţi de 40 de kilograme, la 100 şi apoi peste 200 de kilograme“, a spus John Wright, antrenorul octogenarei. Acesta a adăugat că Webb a devenit „un simbol de inspiraţie pentru întreaga sală de gimnastică“.

Femeia este multiplă campioană naţională şi mondială la haltere .

„Întotdeauna am vrut să îmi depăşesc limitele. Sper ca povestea mea să încurajeze pe alţii să facă acelaşi lucru. Nu trebuie să ridicaţi 200 de kilograme, dar oricine - indiferent de ce vârstă - poate să-şi lucreze corpul. Este grozav“, a spus Webb. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite