Imaginea de Barbie îi dă bătăi de cap unei tinere studioase: „Nu înţeleg de ce oamenii nu mă mai iau în serios“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ashton Clarke, de 22 de ani, una dintre cele mai bune studente la psihologie de la Universitatea din Tennessee, SUA, a decis într-o bună zi să-şi împlinească visul de a arăta ca o bombă sexy., dar reacţia celor din jur o dezamăgeşte. FOTO Daily Mail
Ashton Clarke, de 22 de ani, una dintre cele mai bune studente la psihologie de la Universitatea din Tennessee, SUA, a decis într-o bună zi să-şi împlinească visul de a arăta ca o bombă sexy., dar reacţia celor din jur o dezamăgeşte. FOTO Daily Mail

O studentă la psihologie a renunţat la imaginea de fată studioasă, care nu ieşea neapărat în evidenţă graţie atributelor fizice, şi a preferat să semene cu o păpuşă Barbie. S-a făcut blondă, şi-a pus extensii ca să aibă părul bogat şi lentile de contact de culoare albastră, dar reacţiile celor din jur în faţa schimbării spectaculoase au dezamăgit-o profund.

Ashton Clarke, de 22 de ani, una dintre cele mai bune studente la psihologie de la Universitatea din Tennessee, SUA, a decis într-o bună zi să-şi împlinească visul de a arăta ca o bombă sexy. 

A renunţat la imaginea de fată studioasă, care ştie la perfecţie şi trei limbi străine (limba spaniolă, persană şi norvegiană), şi după câteva drumuri la salonul de cosmetică, dar şi în cabinetul unui medic plastician care i-a mărit buzele, Ashton a devenit aproape de nerecunoscut.

Entuziasmul ei nu a durat prea mult însă, pentru că la scurt timp a observat că cei din jur, inclusiv prietenii, au început să aibă o atitudine diferită faţă de ea. „Înainte de a face această schimbare radicală de imagine m-am temut că voi fi percepută drept superficială, dar nu m-am gândit că oamenii care mă cunosc vor reacţiona la fel“, s-a arătat surprinsă Ashton. Aceasta consideră că atâta vreme cât a rămas aceeaşi persoană, la fel de inteligentă, artist pasionat, care are deja în portofoliu şi câteva expoziţii, lucrurile nu se vor schimba prea mult. 

image

Ashton, după transformare. FOTO Daily Mail

Studenta, care la acest moment îşi pregăteşte lucrarea de masterat şi face muncă de asistent clinic în psihologie, spune că fizicul superficial la care a râvnit atâta vreme a făcut-o să se simtă cu adevărat fericită: „Poate că nu mai sunt naturală, dar acum mă simt perfect în pielea mea. Pe de altă parte, oamenii sunt atât de surprinşi când încep să mă cunoască mai bine pentru că nu mă pot încadra în mulajul stereotip pe care mi-l rezervă în mod automat atunci când mă privesc, adică o persoană superficială, cu capul în aer“, a povestit tânăra.

image

Ashton, pe vremea în care era o fată frumoasă în mod natural. FOTO Daily Mail

Tocmai pentru că Ashton consideră o formă de artă modul în care arată acum, este hotărâtă să lupte pentru dreptul femeilor din mediul academic de a fi feminine, aceasta fiind o zonă unde sunt stigmatizate reprezentantele sexului frumos care arată la fel ca ea. Pentru a-şi menţine aspectul de Barbie, studenta la psihologie scoate din buzunar cam 1.000 de dolari pe lună.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite