FOTO Shaorma românească, acum şi la Miami

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bucureştean care s-a stabilit acum 15 ani în America a pus pe roate o afacere cu specific balcanic: O shaormerie mobilă. Să vadă şi americanii cum trăim şi cum mâncăm noi.

Constantin Teodor este un bucureştean care a emigrat în America în 1996, după ce la începutul anilor '90 terminase şcoala profesională de bucătari. S-a stabilit la Miami, iar la începutul acestui an a cumpărat o rulotă, a scris pe ea „Shao Roma - Romanian Freshfood", a echipat-o cu grătare şi a început să vândă shaorma. La început pe străduţe, apoi pe marile bulevarde, în pieţe şi chiar pe celebrele plaje din Miami.

Şi pentru că americanii au prins gustul, Constantin a hotărât să încerce şi cu mâncăruri din bucătăria tradiţională românească. Aşa se face că în meniu se găsesc acum, în afară de shaorma, mititei, chiftele, „salată de Bucharest",„TokiTura" şi chiar ardei umpluţi şi ciulama. „La început a trebuit să dau foarte mulţi mici gratis, la degustat, şi aşa am creat o reputaţie. Am o pagină de internet şi una de facebook şi clienţii ne urmăresc pentru a afla pe unde ne pot găsi, ca să-şi ia doza zilnică de mititei. Cel mai bine se vând shaorma şi mititeii", spune bucătarul Constantin.

Chiar dacă se învârte prin Miami, o zonă în care poposesc în vacanţe oameni cu mulţi bani (vezi cazul Cristi Borcea), Constantin îşi vinde bucatele la preţuri populare. Shaorma de pui este cea mai scumpă, costă 8 dolari (25 de lei), o porţie de mici - 6 dolari (19 lei) iar o salată românească preparată cu roşii şi brânză - 4 dolari (12 lei).

Vezi aici o fotogalerie cu rulota românească din Miami

„Încerc să pun bucătăria românească pe harta Americii. Mulţi dintre clienţi au încercat pentru prima dată bucatele noastre şi au fost mai mult decât satisfăcuţi".
Constantin Teodor
bucătar

Constantin Teodor
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite