Din secretele părului de invidiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ai observat că în ultima perioadă părul nu ţi se mai aşază bine indiferent de trucurile la care apelezi? De vină pot fi produsele de îngrijire pe care le foloseşti frecvent şi care nu sunt tocmai potrivite.

Primul pas pentru a avea un păr sănătos şi strălucitor este să afli ce tip de păr ai, spun stiliştii. În general, atunci când foloseşti produse care nu sunt potrivite pentru podoaba ta capilară, te poţi trezi peste noapte fie că părul ţi se îngraşă de la o zi la alta, fie că şi-a pierdut volumul sau că se usucă excesiv. În plus, din cauza utilizării frecvente a plăcii de întins părul şi a foehnului, firul de păr se poate degrada ireversibil.

Tipul normal este uşor de îngrijit

În general, părul normal poate fi uşor de recunoscut: are volum, aspect sănătos şi este strălucitor, fără a părea gras. Dacă te numeri printre norocoşii care au părul normal, se recomandă să-l speli doar de două ori pe săptămână.

Poţi folosi gama pentru păr normal de la Herbosophy, care, datorită extractului de arnică, stimulează circulaţia de la nivelul scalpului. Şampon (1), preţ: 15 lei, balsam (2), preţ: 15 lei, şi masca de păr (3), preţ: 20 lei.

Tipul uscat se deteriorează rapid

Ţi se întâmplă frecvent ca părul să se electrizeze atunci când te îmbraci cu un pulover?  Ba, mai mult, este dificil şi de pieptănat, iar vârfurile sunt uscate şi despicate? Înseamnă că ai părul uscat şi, prin urmare, are nevoie urgent de îngrijire adecvată. Atunci când alegi produsele de îngrijire, trebuie să ţii cont de faptul că pielea capului poate fi şi ea uscată, iar din cauza descuamării scalpului poate să apară mătreaţa.

Pentru a combate aceste probleme, poţi folosi şamponul antimătreaţă de la Elsève (4), preţ: 12 lei. Pentru repararea vârfurilor uscate poţi utiliza şamponul cu germeni de grâu de la Herbosophy (5), preţ: 15 lei, şi masca puternic hidratantă de la Londa (6), preţ: 56 lei. Cu ajutorul ei, părul devine moale şi uşor de descurcat.

Tipul gras nu trebuie spălat în exces

Acest tip de păr poate fi o povară mai ales pentru persoanele care au părul lung. De asemenea, în cazul acestui tip de păr, firul este foarte subţire, ceea ce îl face greu de aranjat. În plus, este umed şi lipicios şi, pe deasupra, are şi un aspect tern.

Este recomandat să nu exagerezi cu spălarea, deoarece se va îngrăşa mai repede. Acest tip de păr poate fi predispus la apariţia mătreţii. Îţi poate fi de folos şamponul pentru păr gras de la Wella (7), preţ: 34 lei, care, odată pătruns în structura fibrei capilare, o echilibrează şi o hrăneşte în profunzime.

Specialistul nostru
Prof. dr. Anca Zbranca

medic specialist dermatolog


Starea scalpului poate influenţa şi calitatea firului de păr. Dacă pielea capului este seboreică, firele se vor încadra în categoria „păr gras". Dacă pielea capului este uscată şi descuamată, firul este, în general, casant.

Dacă scalpul este gras şi colonizat cu fungi, firele sunt uleioase. Există aparate care depistează tipologia scalpului. De asemenea, există tehnici de prelevare a microorganismelor de pe scalp. Astfel aflăm care sunt produsele potrivite.

Statistică

Persoanele cu pielea capului grasă pierd mai mult păr decât cele cu părul uscat.

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite